Fructul verii este pepenele roșu. Nimic nu este mai răcoritor decât o bucată din acest fruct delicios într-o zi călduroasă de vară, dar cum alegem cel mai bun pepene roșu?
Trucul pe care trebuie să-l folosești atunci când alegi un pepene
Pur și simplu puneți-vă degetele arătător și mijlociu împreună și utilizați-le pentru a le măsura pe semnele de pe exteriorul fructului. Pentru cea mai bună alegere, dungile verzi contrastante ar trebui să fie distanțate la aproximativ două degete.
Acest truc ușor vă poate ajuta să distingeți cu ușurință între un pepene copt și unul care nu este copt. De asemenea, pepenele necopt poate fi granulat și destul de fad.
Acest lucru se întâmplă dacă a fost recoltat prea devreme, deoarece pepenii nu se pot coace după ce au fost culeși.
Sfaturi pentru a alege pepenii copți
De fiecare dată când mergi la piață, mereu încerci să-l alegi pe cel mai dulce. Cu toții vrem asta, iar de multe ori, comercianții se oferă să-l taie pentru a vedea dacă este făcut. Dacă nu dorești asta, iată alte câteva sfaturi care te vor ajuta să alegi un pepene copt și zemos:
-
Mărimea și greutatea
Un pepene copt va fi mereu mai greu, chiar dacă pare mai mic față de alți pepeni. Ei sunt 90% apă, așa ca un pepene care este greu pentru dimensiunea lui va fi un semn bun că nu este sec în interior.
Pepenii trecuți au miezul sec și făinos, drept urmare vor fi mai ușori, chiar dacă sunt mari ca și dimensiune.
-
Pata galbenă
Pata galbenă reprezintă locul în care pepenele a stat sprijinit de pământ și care nu a fost expus la soare. În cazul în care ea nu există, înseamnă că pepenele nu este copt, fie a fost întors.
-
Codița
Dacă un pepene verde are codița verde, înseamnă că nu este copt. Atunci când s-a copt, codița se usucă de la sine, iar în unele cazuri se rupe. Prin urmare, să nu alegi niciodată un pepene cu codița verde.