Tort cu biscuiți / „Ghidul bucatelor tradiţionale din raionul Soroca”

0
119

Preparatele din carne de pasăre pregătite și consumate de locuitorii din raion sunt variate după compoziție, tehnologia de preparare, produse alimentare asortate, etc. În fiece zi, în familie se pregătesc supe, cartofi cu pui sau găină, pui în smântână.

Unele bucate se pregătesc la sărbătorile de familie și calendaristice: rațe, gâște sau găini umplute, desigur prezente sunt și răciturile de cocoș sau curcan. Pe lângă bucatele preparate de pe timpuri, dar care își păstrează locul sunt cunoscute bucatele noi intrate în bucătăria noastră: diferite salate cu piept de găină, bătutele din piept de găină, pulpe umplute cu ciuperci, gâturi de pasăre umplute.
Ingrediente:
• 400 g biscuiți;
• 100 ml lapte;
• 100 g unt;
• 100 g zahăr;
• 100 g ciocolată
• 1 ou;
• 1 pliculeț zahăr vanilat;
• 100 g stafide;
• 1 esență de rom.
Preparare:
Se mărunțesc biscuiții (nu se pisează). Topiți ciocolata, adăugați zahărul, untul și laptele și amestecați până se încălzește compoziția. Se adaugă oul amestecat și stafidele. La sfârșit adăugăm zahărul vanilat și esență de rom.
Turnăm amestecul peste biciuiți și amestecăm până se înmoaie. Punem amestecul într-o tavă cu diametrul de 20 cm și dăm totul la frigider timp de o oră.

Articolul precedent#NeamPornit: Cinci locuri din nordul Moldovei în care merită să ajungi vara aceasta.
Articolul următorSăptămâna începe cu o veste bună: Prețul la călătoriile raionale și inter-raionale vor scădea
fondat la 3.11.1998, înregistrat la Camera Înregistrărilor de Stat, membru al Asociaţiei Presei Independente afiliate WAN (Organizaţiei Internaţionale a Ziarelor) din anul 1999, este primul ziar din câmpia Sorocii, care este inclus în Catalogul ÎS "Poşta Moldovei", apare în limba română

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.