Titlul „merge” la Racovăț. Sorocenii – doar medaliile de argint.

1
896

Fotbal. Campionatul raionul Soroca   

  Ultima etapa (restantă) a campionatului raionului Soroca la fotbal nu a avut un impact deosebit, în cea ce privește clasamentul final.  Fiecare și-a văzut lungul nasului, în corespundere cu eforturile depuse. Pe de altă parte, principala surpriză a competiției constă în aceea că, sorocenii au fost învinși în etapa restantă, 2-0, de echipa debutantă din Cureșnița Nouă și, astfel, nu a fost în stare să termine competiția fără înfrângeri. Oricum, „orășenii” au câștigat  medaliile de argint.

Or, fotbaliștii din Racovăț și-au demonstrat, încă o dată, experiența și, în acest campionat mai slab ca de obicei, au intrat în posesia titlului. Sincer vorbind, calitatea jocului prestat de noii-vechii campioni ai raionului a fost inferioară altor campionate, iar acest lucru are și o explicație plauzibilă – mai mulți jucători ai echipei au „luptat pe mai multe fronturi” (frații Ursu, de exemplu), lucru care s-a răsfrânt asupra evoluției echipei.

Apropo, cunosc și microbiști, care erau de părerea că, în această etapă fotbaliștii din Visoca ar fi putut să învingă liderul, în deplasare, și să dea peste cap toate calculele hârtiei. N-a fost să fie, ba mai mult – „amatorii” de la Visoca au făcut-o de „cacao”, neprezentându-se la meci, pierzând la masa verde și lăsând un gust amar amatorilor de fotbal. Să mai menționăm că nici în această etapă fotbaliștii echipei Prietenia Agro n-au putut câștiga, rămânând unica formație din campionat, care are zero victorii și doar un punct acumulat. Chiar dacă în partida de la Bădiceni, echipa care altă dată se „bătea” pentru titlu, cu sorocenii și racovițenii, „și-a vândut scump pielea”, acest campionat a fost un adevărat fiasco și o dezamăgire totală.

Iată rezultatele finale ale etapei restante: BĂDICENI-PRIETENIA aGRO: 2-1; RACOVĂȚ-VISOCA-AMATORI: 3-0 (+:-); CUREȘNIȚA NOUĂ-SOROCA: 4-2.

Până la urmă, clasamentul general se prezintă astfel:

 

Campionatul

raionului Soroca la fotbal,

ediția 2021

Loc Echipa M V E Î M/P Puncte
1.  Racovăț 12 10 1 1 44 : 16 31
2.  Soroca 12 8 3 1 39 : 19 27
3.  Șolcani 12 6 2 4 36: 29 20
4.  Visoca Amatori 12 6 1 5 40 : 27 19
5.  Cureșnița Nouă 12 3 3 6 23 : 37 12
6.  Bădiceni 12 3 1 8 19 : 35 10
7.  Prietenia Agro Vărăncău 12 0 1 11 18 : 41 1

 

Și încă ceva. Notițele de mai sus considerați-le irelevante, fiindcă este doar o simplă părere. Așteptăm opiniile tuturor nu doar a specialiștilor, dar și a  celor care se pricep la fotbal și care consideră că, treptat dar sigur, campionatul raionului Soroca este tot mai slab și tot mai plictisitor. Exprimați-vă opiniile, iar noi le vom publica. (Dan AOLEI)

Articolul precedentÎncep să „creadă în COVID” abia când ajung la reanimare. Unii nici atunci. Medicii povestesc despre efectele dezinformării
Articolul următorBucurie pentru elevi – Ministerul Educației și Cercetării a decis prelungirea vacanței de toamnă
Redactor-șef al ziarului „Observatorul de Nord”, câştigător în topul „10 jurnalişti ai anului”. Membru al Uniunii Jurnaliștilor din Republica Moldova. Câștigător în TOP-ul „10 jurnaliști ai anului”. În presă din anul 1986. Activitate: corespondent, redactor de secție la ziarul raional din Soroca; corespondent Agenția de știri „Moldpress”, corespondent zonal al ziarului guvernamental „Независимая Молдова”; purtător de cuvânt al prefecturii Soroca, consilierul prefectului. Din anul 1988 fondator și redactor al ziarului „Observatorul de Nord”.

1 COMENTARIU

  1. Salutare. Ar trebui sa le fie rușine la organizatorii Campionatului Raional Soroca pentru așa arbitraj. Sincer sa va spun nu înțeleg ce interese mai sunt de a încurca așa de tare ițele și de a încerca sa ingropi rezultatele echipelor la acest nivel. Sunt convins ca nu merge vorba de bani. Asta este sistema în mai multe ramuri din R. Moldova. Asta se numește stabilitate ! De undeva a apărut o echipa EFA Visoca . Cine sunt ei ? Au dat peste cap tot sistemul, trebue sa le aratam cine comanda aici. Așa gândesc organizatorii Campionatului Raional. Dar pînă la urma asta este opinia mea. Va doresc sanatate si spor la munca.  

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.