Tinerii din Florești sprijiniți să devină lideri în comunitate / GALERIE FOTO

0
127

Astăzi, Asociația Obștească ”Pro Comunitate Băhrinești” a organizat o nouă ședință de instruire în cadrul proiectului „Cetățeni activi, comunități prospere” – faza II. Proiectul este implementat cu suportul Fundației Est-Europene, din resursele acordate de Agenția Elvețiană pentru Dezvoltare și Cooperare și Suedia.

Tinerii prezenți la ședință au fost instruiți și încurajați să inițieze proiecte locale care să beneficieze de programe de finanțare. Au fost sfătuiți să solicite asistență de la Consiliul Raional de Participare Florești, să constituie grupuri de inițiativă  și asociații obștești, unde să discute oportunitățile și experiențele altor grupuri similare. La aceste discuții au fost invitați reprezentanți ai APL și agenți economici (AE).

Tinerii au fost instruiți să utilizeze diverse instrumente de influențare a politicilor publice locale, printre care: demersuri, audiențe, chestionare, petiții, podcasturi, postări pe rețele sociale

De asemenea, participanții au fost îndrumați să acceseze site-urile www.civic.md și www.tineret.gov.md, unde pot găsi informații utile despre programe pentru tineret, anunțuri, angajări, granturi, stagii, concursuri, instruiri, evenimente, voluntariat, oportunități și resurse care le-ar fi de folos în inițierea unor proiecte locale.

 

 

Ana Borzac, reporteră, Florești


Articolul precedentCompaniile care scot Republica Moldova din recesiune: Top 100 exportatori și importatori din anul 2023
Articolul următorVremea la Soroca: Prognoza meteo pentru miercuri, 22 mai 2024

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.