„The Dime Notes” au delectat sorocenii cu muzică bună (VIDEO)

0
125

Sorocenii au fost invitați astăzi la un eveniment cultural deosebit, parte a Festivalului Ethno Jazz. Organizatorii și-au propus ca Festivalul să nu fie desfășurat doar la Chișinău, dar și în alte trei orașe din republică, printre care și Soroca.

Mai întâi activitatea culturală ce a avut loc la Colegiul de Arte „Nicolae Botgros” din Soroca a început cu o lecție de istorie şi dezvoltare a jazzului predată de Dr. Virgil Mihaiu, profesor de Estetică a Jazzului la Academia de Muzică „G. Dima” din Cluj și corespondent a jazzologiei mondiale Down Beat (SUA).

Cei prezenți au fost purtați prin lumea jazului, cu exemple din muzica georgiană, portugheză, braziliană ș.a.

După care pe scenă a urcat și formația „The Dime Notes”  (SUA, Marea Britanie), care a schimbat teoria pe practică.

Festivalul este susţinut de Swiss Cooperation in Moldova Embassy of Sweden in Chisinau Ambasada Statelor Unite ale Americii în Republica Moldova Ministerul Educației, Culturii și Cercetării al Republicii Moldova, Primaria municipiului Chişinău, Ambassade de France en Moldavie Alliance Française Chisinau – Moldavie USAID Moldova Institutul Cultural Român AnyWay TravelDoina VinTransportator: Ukrainian International Airlines, Main Office. Un eveniment sub egida Moldova: Moldova: Discover the routes of life.

Articolul precedentRacovăț: Un copil de un an este căutat de poliție și locuitorii satului
Articolul următor(VIDEO) Briefing: Construcția podului între Soroca și Iampol
Licenţiat în jurnalism și Master în Științe ale Comunicării, Facultatea de Jurnalism şi Ştiinţe ale Comunicării, Universitatea de Stat din Moldova.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.