Târg de caritate, bucate tradiționale, dar și cântece ucrainene interpretate la Festivalul Păcii

0
285

Recent, la Soroca a fost organizat pentru prima dată – Festivalul Păcii. Acest eveniment a reunit moldoveni, români și ucraineni. Oaspeții au avut parte de un program cultural-artistic cuprins din: cântece ucrainene interpretate de femeile refugiate conduse de Ludmila Samarin – conducătoarea corului „Belcanto”; recital de poezii a studenților Colegiului de Arte „Nicolae Botgros” și a copiilor din Ucraina.

Oaspeții, au avut ocazia să participe la un târg de caritate, unde au fost expuse desenele copiilor din Ucraina și din comunitate cu tematica „Împreună pentru PACE”. La fel, invitații au admirat torbițele pictate manual de către voluntarii CRT DACIA. Cei prezenți, au gustat din bucatele tradiționale ucrainene și au savurat băutura „Uzvar” pregătită din fructe uscate. La final, copiii au servit din torta mare și gustoasă.
Banii colectați vor fi donați familiilor refugiate din Ucraina contribuind la soluționarea problemelor persoanelor care și-au găsit refugiu în raionul Soroca.
 
Articolul precedent„Apis Lux” SRL, printre sponsorii concursului foto „Fii Alba ca Zăpada și Ajutorul lui Moș Crăciun în 2022”
Articolul următorMuntean Serghei: producător de sucuri naturale, printre sponsorii concursului foto „Fii Alba ca Zăpada și Ajutorul lui Moș Crăciun în 2022”

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.