Statul va finanţa mai multe operaţii de cataractă

0
30

Compania Naţională de Asigurări în Medicină (CNAM) a finanţat, în anul 2018, mai mult de 4000 de operaţii de cataractă, numărul va creşte cu încă 1500 în anul curent, comunică moldpres.

Potrivit datelor CNAM, în anul trecut pentru operațiile de cataractă din fondurile de asigurare obligatorie de asistenţă medicală au fost alocate în jur de 40 de milioane 330 de mii de lei, cu circa patru milioane mai mult comparativ cu 2017. Costul mediu al unui caz tratat constituie aproape 10 mii de lei, sumă ce include şi cheltuielile pentru consumabile.

În acelaşi timp, numărul instituțiilor medico-sanitare contractate pentru efectuarea operațiilor de cataractă aproape s-a triplat. Astfel, anul trecut, CNAM a încheiat contracte pentru prestarea acestor servicii cu 14 instituţii, cu nouă mai mult faţă de anul precedent. În 2019, CNAM urmează să finanțeze peste 5500 de operații de cataractă, al căror cost total depășește 55 de milioane de lei. De aceste intervenții beneficiază toate persoanele asigurate care se află pe lista de așteptare. (moldpres.md)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.