Sorocenii cetățeni ai României pot vota la alegerile europarlamentare, din 9 iunie, la Palatul de cultură

0
64
Strasbourg, France - October 23, 2013: Facade and entrance of the European Parliament at dusk - Strasbourg, France. Long exposure. Strasbourg is the European Parliament's official seat. It is located in the "European district" nearby the city center of Strasbourg.

Pentru ca mai mulți europarlamentari români să susțină parcursul europeaan a Republicii Moldova este necesar ca sorocenii care sunt cetățeni ai României să participe la scrutinul care se va desfășura pe data de 9 iunie 2024.

Adrian Dupu, secretarul de stat al Departamentului pentru Relația cu Republica Moldova de la București a declarat recent că România a decis să deschidă mai multe secții de votare în Republica Moldova pentru a facilita accesul cetățenilor români la scrutin. Oficialul român a menționat că se așteaptă ca la cele 52 de secții de votare din Republica Moldova să vină până la 100 de mii de moldoveni cu cetățenie română. Amintim că, la alegerile europarlamentare din 2019, în Republica Moldova, la 36 secții au votat aproximativ 38 de mii de moldoveni cu cetățenie română.

Astfel, sorocenii care dețin cetățenia României ăși pot exercita dreptul la vot în Secția de votare care v-a fi deschisă la palatul de cultură.


Articolul precedentPentru perioada 14-17 mai a fost emis Cod galben de creștere a nivelului apei în râul Nistru
Articolul următorFOTOGRAFIA ZILEI: Pomană “de pomană”
fondat la 3.11.1998, înregistrat la Camera Înregistrărilor de Stat, membru al Asociaţiei Presei Independente afiliate WAN (Organizaţiei Internaţionale a Ziarelor) din anul 1999, este primul ziar din câmpia Sorocii, care este inclus în Catalogul ÎS "Poşta Moldovei", apare în limba română

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.