Soroca se alătură Campaniei: Săptămâna Bolilor Netransmisibile / VIDEO

0
108

La 7 septembrie 2022, în Piața Libertății, un grup de soroceni s-au adunat pentru a se alătura Campaniei: Săptămâna Bolilor Netransmisibile. Printre ei se enumeră Voluntarii de la Centrul de Sănătate Prietenos Tinerilor „Pro-Viață”, Gimnaziul „Dumitru Matcovschi” – Școala care promovează sănătatea, micii cititori de la biblioteca „Steliana Grama”, împreună cu bibliotecara principală Maria Purici și Centrul de Sănătate Publică, în frunte cu medicul Maria Cernopîscaia. 

Participanții au primit informația despre bolile netransmisibile atât în formă scrisă, cât și verbală. Prin jocuri interactive, conduse de către psiholog, li s-a analizat nivelul de imaginație, au jucat diferite roluri și au râs în hohote. Alături de elevi și copii s-au alăturat organizatorii, care i-au îndrumat cum să le explice și celor din jur despre ce este vorba, cât este de importantă alimentația sănătoasă și să le dea recomandări pentru a preveni o boală netransmisibilă.

La finele evenimentului copii împreună cu mentorii au împărțit și locuitorilor municipiului pliante informative pentru ca fiecare să cunoască care sunt riscurile și importanța prevenirii acestor boli.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.