Soroca se alătură Campaniei: Săptămâna Bolilor Netransmisibile / VIDEO

0
132

La 7 septembrie 2022, în Piața Libertății, un grup de soroceni s-au adunat pentru a se alătura Campaniei: Săptămâna Bolilor Netransmisibile. Printre ei se enumeră Voluntarii de la Centrul de Sănătate Prietenos Tinerilor „Pro-Viață”, Gimnaziul „Dumitru Matcovschi” – Școala care promovează sănătatea, micii cititori de la biblioteca „Steliana Grama”, împreună cu bibliotecara principală Maria Purici și Centrul de Sănătate Publică, în frunte cu medicul Maria Cernopîscaia. 

Participanții au primit informația despre bolile netransmisibile atât în formă scrisă, cât și verbală. Prin jocuri interactive, conduse de către psiholog, li s-a analizat nivelul de imaginație, au jucat diferite roluri și au râs în hohote. Alături de elevi și copii s-au alăturat organizatorii, care i-au îndrumat cum să le explice și celor din jur despre ce este vorba, cât este de importantă alimentația sănătoasă și să le dea recomandări pentru a preveni o boală netransmisibilă.

La finele evenimentului copii împreună cu mentorii au împărțit și locuitorilor municipiului pliante informative pentru ca fiecare să cunoască care sunt riscurile și importanța prevenirii acestor boli.

 

 

Articolul precedentGest admirabil – elevi ai Colegiului Tehnic Agricol au donat sânge pentru a salva viața fiului unui fost director al instituției
Articolul următorOlesea Roman: „Doresc să bucur toată lumea din jur, cu buchetele pe care le confecționez”

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.