1.3 C
Soroca
miercuri, decembrie 7, 2022
Acasă Informații oficiale Oficial (ȘI) Sorocenii care au muncit în Grecia vor putea beneficia de pensie...

(ȘI) Sorocenii care au muncit în Grecia vor putea beneficia de pensie din această țară

0
106

   Cetățenii din Republica Moldova, care sunt angajați în câmpul muncii sau au desfășurat o activitate de muncă pe teritoriul Greciei vor putea beneficia de pensie din acest stat, la atingerea vârstei de pensionare. Se întâmplă după ce ieri, Acordul în domeniul Securității Sociale dintre Republica Moldova și Republica Elenă a fost ratificat de Parlamentul de la Atena, notează IPN.

„Felicitări tuturor, dar în special potențialilor beneficiari ai Acordului – cetățenilor Republicii Moldova care lucrează legal în Grecia. Acordul respectiv a fost ratificat de către Parlamentul Elen! După dezbateri care au durat peste o oră „pentru” ratificarea Acordului au votat principalele patru partide din Parlament. Alte două grupuri parlamentare s-au abținut, dar nimeni nu a votat împotrivă”, este mesajul ambasadei Republicii Moldova în Grecia.

Potrivit legii, după ratificarea acordului de către Parlamentul elen, urmează promulgarea documentului de către președintele Greciei cu ulterioară intrare în vigoare peste 2 luni după ce ambele state se vor notifica despre îndeplinirea procedurilor interne.

Imediat după intrarea Acordului în vigoare, Ambasada Republicii Moldova în Grecia va organiza întâlniri și reuniuni online cu reprezentanții diasporei noastre din Grecia pentru a oferi explicații și consultații privind prevederile documentului.

Acordul în domeniul securității sociale dintre Republica Moldova și Republica Elenă a fost semnat pe 8 septembrie 2021. Conform documentului, fiecare stat contractant va achita partea de pensie calculată proporțional perioadei de asigurare realizate pe teritoriul său.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.