Serviciile speciale ale Rusiei ar intenționa să destabilizeze situația în R. Moldova, inclusiv în cadrul mitingului de astăzi.

0
169

Anunțul a fost făcut de șeful Poliției Naționale, Viorel Cernăuțeanu, în cadrul unui briefing, scrie stiri.md

  „În adresa Poliției au ajuns informații despre faptul organizării de către serviciile specializate din Federația Rusă a unor acțiuni de destabilizare pe teritoriul R. Moldova în timpul protestelor care urmează să aibă loc inclusiv pentru ziua de astăzi”, a anunțat Cernăuțeanu.

  Potrivit lui, Poliția națională a infiltrat un agent sub acoperire, în grupurile, care urmau să organizeze destabilizări. Agentul a intrat în contact direct cu persoana din Federația Rusă care se prezenta sub pseudonimul Mayan Sandu și care dirija acțiunile cu altă persoană cu dublă cetățenie moldovenească și rusă. Acesta urma să asigure acțiuni de instruire în organizarea și destabilizarea protestelor în masă.

  Potrivit acestuia, urmau să fie formate 10 grupuri, a câte 10 persoane, care trebuiau să fie instruite pentru provocări. Coordonarea tuturor acțiunilor ar fi organizată de către o persoană din Federația Rusă.

Pentru anumite acțiuni, persoanele ar fi primit 10.000 de dolari, spune șeful IGP

El spune că persoanelor implicate le-au fost promise suport din partea unor forțe politice din Moldova. Ieri au fost reținute șapte persoane, din 25, care au fost duse la poliție.

„În această noapte, toți membrii grupurilor au fost documentați”, a adăugat șeful IGP, care a prezentat și schema grupului criminal și a curatorului acestora.

  • ETICHETE
  • VC
Articolul precedentMeteo: astăzi vom avea soare cu dinți
Articolul următorȘapte beneficii ascunse ale masajului erotic
fondat la 3.11.1998, înregistrat la Camera Înregistrărilor de Stat, membru al Asociaţiei Presei Independente afiliate WAN (Organizaţiei Internaţionale a Ziarelor) din anul 1999, este primul ziar din câmpia Sorocii, care este inclus în Catalogul ÎS "Poşta Moldovei", apare în limba română

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.