Satele Nimereuca și Cerlina au fost vizitate de Oleg Serebrian, viceprim-ministrul pentru reintegrare

0
934

Viceprim-ministrul pentru reintegrare Oleg Serebrian, însoțit de reprezentanții Biroului politici de reintegrare, a întreprins vineri o vizită de lucru în satele Nimereuca și Cerlina, raionul Soroca, comunică MOLDPRES.

Potrivit Biroului politici de reintegrare, în cadrul discuțiilor purtate cu reprezentanții administrației publice locale, Oficiului Teritorial al Cancelariei de Stat, subdiviziunilor teritoriale ale Inspectoratului General al Poliției, Inspectoratului pentru Protecția Mediului și cadrele didactice, au fost abordate teme de interes pentru comunitatea locală.

Subiectul de importanță majoră în cadrul ambelor localități din comuna Nimereuca ține de reabilitarea drumului local L106 Nimereuca – Cerlina și drumului național G37 Slobozia – Cremene – Vărăncău – Temeleuți, care va facilita un acces mai rapid către orașele Soroca, Florești și municipiul Bălți.

Localnicii s-au interesat, de asemenea, despre posibilitatea de proiectare, construcție și relansare a circulației unui pod plutitor peste râul Nistru, care ar asigura conexiunea cu satele Hrușca și Cuzmin, situate în regiunea transnistreană.

Printre alte subiecte stringente au figurat necesitatea soluționării problemei de aprovizionare cu apă a satelor Nimereuca și Cerlina, modernizarea infrastructurii educativ-culturale din comună și dotarea celor două gimnazii cu echipamente IT, laboratoare de fizică, chimie, biologie, dar și valorificarea potențialului turistic al localităților.

Foto: Biroul de reintegrare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.