Sărbătoarea Învierii Domnului din acest greu încercat an 2022, stă ca o solie de pace între popoarele învrăjbite de duhul războiului / VIDEO

0
498

„Pace vouă!”, cuvinte rostite de Mântuitorul Iisus Hristos sunt parcă mai actuale ca niciodată. Pacea lumii este pusă în pericol îndepărtându-ne în felul acesta de Dumnezeu, Părintele Vieții. După cum se știe, statistic, în ultimele mii de ani, pace pe Pământ nu a fost nici măcar o sută de ani. Se cunosc războaiele din istoria lumii, precum și pierderile de vieți omenești, suferințele și distrugerea civilizației și culturii.

Am convingerea că noi, oamenii, putem să trăim în pace pe această unică Planetă — Pământ, în armonie, înțelegere și respect reciproc, dacă nu există prejudecăți de nici un fel: sociale, religioase, politice sau de altă natură. Ceea ce se întâmplă astăzi în țara vecină, Ucraina, ne face să înțelegem că dreptul la pace este cel dintâi drept al omului, al popoarelor, al tuturor națiunilor.

Să ne rugăm Domnului Iisus Hristos Cel Înviat, pentru pacea lumii, a popoarelor de pretutindeni, a celor de aproape și a celor de departe și să cerem cu stăruință să reverse iubirea și pacea în inimile celor care conduc destinele omenirii. Iar atunci când rostim, cu smerenie, rugăciunea „Tatăl Nostru”, să spunem „Pacea noastră cea de toate zilele dă-ne-o nouă astăzi…”, ca să ne putem bucura de „Pâinea noastră cea de toate zilele…”.

Hristos a Înviat! Adevărat a Înviat!
Preot paroh Huluță Sorin,
Parohia Ortodoxă „Sfinții Martiri Brâncoveni” Soroca, Arhiepiscopia Chișinăului, Mitropolia Basarabiei

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.