Sărăcia este în capul nostru sau Plantele care pot substitui gazele naturale

0
348

Dar voi știați că UN HECTAR de Plante Energetice poate genera anual căldură echivalentă la 25 mii m3 de gaze naturale. La prețul actual de 1,5 mii USD mia de m3 aceasta înseamnă ca un ha de Plante Energetice substituie 37 mii USD import de gaze naturale.

 Plantarea a 40 mii ha de Plante Energetice ar înlocui complet tot importul nostru de gaze naturale. Acum în Republica Moldova stă in paragină neutilizate minim 400 mii ha de teren (!!!) sau de 10 ori mai mult decât avem noi nevoie. Apropo majoritatea Plantelor Energetice au nevoie de minim 400 mm precipitații anual. Aceasta este minimul garantat in orice colț al Moldovei.

 Sărăcia este in capul nostru. Sper mult că actuala criza ne va îndrepta puțin mintea.  Am propus una din multe soluții existente. Printre Plantele Energetice se numără: Miscanthus, salcia energetică, cânepa, stuful la care se poate de adăugat combustibil solid secundar și multe altele surse energetice.

Specialiștii pot sugera alte soluții și mai bune. Doar am vrut să atrag atenția ca e timpul să gândim. (SURSA: Veaceslav IONIȚĂ)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.