Șantaja femei cu imagini intime fiind după gratii: Un deținut din Penitenciarul Soroca și complicele lui din libertate sunt cercetați penal

0
715

Un tânăr care se află după gratii a intrat din nou în vizorul oamenilor legii pentru acțiuni ilegale. Acum acest riscă încă niște ani de închisoare sau amendă de zeci de mii de lei. Deținutul nu acționa singur. Încă un bărbat este cercetat penal.

Ofițerii  Direcției investigații criminalitate organizată a Inspectoratului Național de Investigații a IGP, în comun cu procurorii Procuraturii raionului Soroca și suportul angajaților Penitenciarului nr.6 al Administrației Naționale a Penitenciarelor au documentat acțiunile unui deținut de 26 ani, care își ispășește pedeapsa de patru ani în penitenciarul din or. Soroca pentru jafuri și furturi.

Potrivit unui comunicat al poliției, acesta iniția conversații pe rețelele de socializare cu persoane de gen feminin și prin diverse provocări le determina să-i expedieze poze intime, iar ulterior amenințându-le că va răspândi informațiile obținute la rude, solicita diverse sume de bani.

Totodată, suspectul a racolat un bărbat de 29 ani din orașul Florești, care anterior își ispășise pedeapsa pentru furturi în penitenciarul din Soroca, prin intermediul căruia primea banii transmiși de victime.

 

La începutul lunii iulie, o femeie de 35 ani din Căușeni a depus o plângere la poliție comunicând că a fost constrânsă să transmită suspectului suma de 64 000 de  lei, pentru ca acesta să nu facă public informațiile obținute.

 

În rezultatul perchezițiilor efectuate la cei doi membri ai grupului, au fost ridicate acte confirmative de transferuri bănești, cartele telefonice folosite la infracțiunile comise de către ei, ciorne cu evidența sumelor bănești obținute în urma acțiunilor de șantaj.

 

Pe cazul dat, a fost pornită o cauză penală pentru infracțiune de șantaj, la fel fiind examinate corpurile delicte ridicate în cadrul perchezițiilor. În continuare, urmează a fi identificate și alte victime care au pătimit în urma activității infracționale ale  grupului.

 

Pentru acțiunile comise, persoanele vinovate riscă până la 7 ani privațiune de libertate sau amendă de până la 67 500 lei.

 

Articolul precedentLa Soroca ploile se lasă așteptate
Articolul următorLa Soroca grădinițele de copii rămân închise
fondat la 3.11.1998, înregistrat la Camera Înregistrărilor de Stat, membru al Asociaţiei Presei Independente afiliate WAN (Organizaţiei Internaţionale a Ziarelor) din anul 1999, este primul ziar din câmpia Sorocii, care este inclus în Catalogul ÎS "Poşta Moldovei", apare în limba română

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.