Salvatorii moldoveni au ajuns în Turcia

0
120

 În dimineața zilei de astăzi echipa de salvatori a Republicii Moldova specializată în căutare-salvare urbană a trecut hotarele Turciei, însă mai au de parcurs 950 km până în orașele cele mai afectate de seisme, relatează moldpres.md

Potrivit IGSU, la hotarul Turciei angajații IGSU au avut prima conexiune cu ofițerii de legătură ai Agenției turce pentru Gestionarea Dezastrelor și a Situațiilor de Urgență (AFAD) și reprezentanții poliției și poliției de frontieră. Aceștia au comunicat despre misiune și importanța acordării suportului în zona afectată de dezastru. Responsabilii AFAD i-au direcționat pe salvatorii moldoveni în provincia Hatay la hotar cu Siria, unde ei urmează să ajungă deseară.

Potrivit responsabililor turci, această regiune este una dintre cele mai afectate de seism. Pentru a ajunge la destinație, angajații IGSU mai trebuie să parcurgă 950 km, însă deplasarea acestora este îngreunată de condițiile meteo nefavorabile – ninsori abundente. Estimativ, specialiștii noștri vor ajunge în zona afectată către ora 19:00.

Odată ajunși, salvatorii vor forma două sectoare de lucru. Primul va prelua instalarea unei tabere de câmp complet operațională, iar al doilea sector va merge în misiuni de cercetare, căutare a sinistraților și efectuare a lucrărilor de asigurare.

Echipa de salvatori a Republicii Moldova specializată în căutare-salvare urbană, formată din 55 de angajați IGSU cu 12 unități de tehnică grea și doi câini de căutare-salvare a pornit în misiune internațională în Turcia în seara zilei de 6 februarie. Salvatorii moldoveni urmează să activeze în zona afectată de seism cel puțin șapte zile.

La începutul săptămânii curente mai multe cutremure au afectat grav Turcia și Siria, autoritățile de la Ankara au anunțat că până în prezent dezastrul a ucis peste 8000 de persoane.

FOTO: IGSU

  • ETICHETE
  • VC
Articolul precedentIGP: 14 percheziții, inclusiv în raionul Florești și zeci de muniții și arme ridicate
Articolul următorÎn 8 raioane, inclusiv Florești, se circulă în condiții de iarnă
fondat la 3.11.1998, înregistrat la Camera Înregistrărilor de Stat, membru al Asociaţiei Presei Independente afiliate WAN (Organizaţiei Internaţionale a Ziarelor) din anul 1999, este primul ziar din câmpia Sorocii, care este inclus în Catalogul ÎS "Poşta Moldovei", apare în limba română

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.