Să nu ziceți că nu ați știut: riscați amendă de până la 12.500 lei

1
2857

  Comisia Electorală Centrală a decis că în data de 1 noiembrie, în ziua alegerilor prezidențiale, se va permite deplasarea pe teritoriul țării doar autovehiculelor a căror capacitate de transportare nu este mai mare de 8 persoane și transportului rutier de persoane prin curse regulate. În acest context, ANTA anunță că va fi la datorie pe drumurile din țară și va monitoriza șoferii, astfel încât alegătorii să nu fie transportați în mod organizat la secțiile de votare. 

  Astfel, între între orele 07:00 și 21:00 se interzice: Organizarea de către concurentul electoral sau de către alte persoane în interesul concurentului electoral a transportării alegătorilor la secția de votare; Transportarea alegătorilor la secția de votare cu scopul de a-i determina să voteze în favoarea unui candidat; Transportarea alegătorilor la secția de votare cu autobuze, autocare sau transportarea alegătorilor la secția de votare de către operatorul de transport rutier în regim taxi, conform unor înțelegeri cu terțe persoane, cu excepția alegătorilor cu nevoi speciale.

  În cazul depistării încălcării acestor prevederi,  inspectorul ANTA le va întocmi un proces contravențional care va fi remis ulterior Inspectoratului Național de Patrulare. Persoanele juridice care vor încălca legea riscă amenzi între 10 500 de lei și 12 000 de lei și patru puncte de penalizare, iar persoanele fizice riscă între 10 mii și 12 500 de lei amendă, plus patru puncte de penalizare.

 

 

Articolul precedentHarta Victoriilor Civice
Articolul următorViitorii promotori ai schimbării s-au întrunit la Soroca
fondat la 3.11.1998, înregistrat la Camera Înregistrărilor de Stat, membru al Asociaţiei Presei Independente afiliate WAN (Organizaţiei Internaţionale a Ziarelor) din anul 1999, este primul ziar din câmpia Sorocii, care este inclus în Catalogul ÎS "Poşta Moldovei", apare în limba română

1 COMENTARIU

  1. Corect Totul sa fie verificat, sanctionat si..daca sunt abateri de la legislatia electorala de anulat aceste voturi…Doar asa vom respecta spiritul democratic

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.