România rămâne în „zona roșie”, iar Rusia a fost exclusă din această listă

0
180
Foto: pixabay.com

  După revizuirea așa-numitei liste a țărilor care intră în „zona roșie”,  Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale a exclus câteva țări, la revenirea din care cetățenii nu vor fi obligați să respecte regimul de carantină timp de 14 zile. Astfel, printre țările excluse din această listă se numără 26 de state, inclusiv Rusia, Marea Britanie, Germania sau Franța.   Regula a intrat în vigoare de astăzi.

Pe de altă parte, în „lista roșie” au rămas România, Olanda, Italia, Cehia, Turcia, Ucraina…  La revenirea din ele, cetățenii vor completa fișa epidemiologică și vor trebui să se autoizoleze timp de două săptămâni.

Apropo, criteriul pentru includerea în ”zona roșie” a statelor este media europeană a incidenței COVID-19 pe parcursul ultimelor 14 zile. Potrivit Centrului European de Prevenire şi Control al Bolilor, acest indice pornește de la 375 de cazuri la 100 de mii de cetățeni. Lista cu țările din ”zona roșie” este actualizată o dată la 14 zile, vineri, şi intră în vigoare din lunea săptămânii următoare.

Noile reguli intră în vigoare de astăzi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.