România rămâne în „zona roșie”, iar Rusia a fost exclusă din această listă

0
181
Foto: pixabay.com

  După revizuirea așa-numitei liste a țărilor care intră în „zona roșie”,  Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale a exclus câteva țări, la revenirea din care cetățenii nu vor fi obligați să respecte regimul de carantină timp de 14 zile. Astfel, printre țările excluse din această listă se numără 26 de state, inclusiv Rusia, Marea Britanie, Germania sau Franța.   Regula a intrat în vigoare de astăzi.

Pe de altă parte, în „lista roșie” au rămas România, Olanda, Italia, Cehia, Turcia, Ucraina…  La revenirea din ele, cetățenii vor completa fișa epidemiologică și vor trebui să se autoizoleze timp de două săptămâni.

Apropo, criteriul pentru includerea în ”zona roșie” a statelor este media europeană a incidenței COVID-19 pe parcursul ultimelor 14 zile. Potrivit Centrului European de Prevenire şi Control al Bolilor, acest indice pornește de la 375 de cazuri la 100 de mii de cetățeni. Lista cu țările din ”zona roșie” este actualizată o dată la 14 zile, vineri, şi intră în vigoare din lunea săptămânii următoare.

Noile reguli intră în vigoare de astăzi.


Articolul precedentTimp de un an, Consiliul Municipal Soroca a alocat peste jumătate de milion de lei pentru automobile noi
Articolul următorÎn municipiul Soroca sunt continuate pregătirile de sărbători / VIDEO
fondat la 3.11.1998, înregistrat la Camera Înregistrărilor de Stat, membru al Asociaţiei Presei Independente afiliate WAN (Organizaţiei Internaţionale a Ziarelor) din anul 1999, este primul ziar din câmpia Sorocii, care este inclus în Catalogul ÎS "Poşta Moldovei", apare în limba română

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.