Recep Tayyip Erdogan nu este prezent la Summitul Comunității Politice Europene

0
140
(FILES) Turkish President and leader of the Justice and Development Party (AK Party), Recep Tayyip Erdogan delivers a speech during his party's group meeting at the Turkish Grand National Assembly in Ankara, on March 29, 2023. Turkish President Recep Tayyip Erdogan, campaigning for re-election, is again cancelling his commitments scheduled for April 27, 2023, for the second day in a row, announced on April 26, 2023, evening the vice-president of the ruling AK Party, Erkan Kandemir. (Photo by Adem ALTAN / AFP)

Marea majoritate a delegațiilor care urmează să participe la Summitul Comunității Politice Europene au ajuns deja în Republica Moldova, a precizat pentru Radio Moldova ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene, Nicu Popescu. Oficialul a mai precizat că doar două delegații nu și-au confirmat participarea, transmite radiomoldova.md

„Au fost invitate 50 de delegații plus cea a Republicii Moldova, deci este vorba de 51 de delegații. Din aceste 51 de delegații, două delegații din varii motive nu au putut veni. Este vorba de San Marino și de Turcia”, a declarat șeful diplomației moldovenești, Nicu Popescu.

Amintim că, miercuri, publicația Politico.eu a scris despre faptul că președintele turc, Recep Tayyip Erdogan, reales duminică pentru un al treilea mandat, nu va participa la Summitul Comunității Politice Europene (CPE).

Recep Tayyip Erdogan era așteptat la acest Summit, care se dorește a fi o demonstrație de solidaritate în fața Rusiei, dar s-a retras în ultimul moment, notează sursa citată de Agerpres, care afirmă că trei oficiali implicați în pregătirea reuniunii i-au confirmat informația.


Articolul precedentPe 1 iunie, Republica Moldova este gazda Summitului Comunității Politice Europene
Articolul următorCrimă la Drochia: un bărbat a decedat, iar concubina sa se zbate între viață și moarte
fondat la 3.11.1998, înregistrat la Camera Înregistrărilor de Stat, membru al Asociaţiei Presei Independente afiliate WAN (Organizaţiei Internaţionale a Ziarelor) din anul 1999, este primul ziar din câmpia Sorocii, care este inclus în Catalogul ÎS "Poşta Moldovei", apare în limba română

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.