Pui de căprioară filmat în pădure, în timp ce-și așteaptă cuminte mama / VIDEO

0
766

Un pui de căprioară a fost găsit, zilele acestea, într-o pădure din Suceava. Iedul, recent venit pe lume, stătea nemișcat în iarbă. Nu pentru că ar fi fost bolnav, spun pădurarii, ci pentru că, în primele săptămâni de viață, puii sunt complet neajutorați. Ieduțul de căprioară a fost filmat într-o pădure administrată de Ocolul Silvic Putna, scrie DIGI24.

Angajatul Direcției Silvice se afla într-o acțiune de monitorizare, când a văzut puiul în iarbă. Pentru a nu interveni în mediul natural al speciei, bărbatul nu l-a atins deloc, ci doar s-a bucurat de gingășia lui și l-a filmat.

“Dacă găsiți un pui de căprioară sau de ciută nu interveniți, nu îl luați din mediul lor, pentru că cel mai probabil mama este în apropiere”, au transmis reprezentanții Regiei Naționale a Pădurilor în postarea de pe rețelele sociale care însoțește clipul video. Potrivit specialiștilor, căprioarele dau naștere unui număr de 1 până la 3 iezi. În primele câteva zile de viață, puii sunt complet neajutoraţi. Depind în totalitate de mama lor și în primele săptămâni, dar apoi se dezvoltă rapid. “Căprioarele își țin iezii ascunși între tufișuri și frunze, aceștia fiind perfect camuflați cu ajutorul coloritului blănii. Ei stau nemișcați în ascunzători, iar căprioarele îi verifică de câteva ori pe zi, când vin să-i hrănească”, se arată în postarea Romsilva. Romsilva – Directia Silvica Suceava administrează, prin intermediul celor 24 de ocoale silvice, peste 270 de mii de hectare păduri de stat.

SURSA: DIGI24

Articolul precedentUn camion plin cu metal uzat s-a răsturnat pe acostament, la volan era un floreștean de 48 de ani
Articolul următorȘtii cum își dau seama profesorii când elevii fac temele cu Chat GBT?
fondat la 3.11.1998, înregistrat la Camera Înregistrărilor de Stat, membru al Asociaţiei Presei Independente afiliate WAN (Organizaţiei Internaţionale a Ziarelor) din anul 1999, este primul ziar din câmpia Sorocii, care este inclus în Catalogul ÎS "Poşta Moldovei", apare în limba română

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.