PUBLICITATE POLITICĂ. Salariile, pensiile, indemnizațiile vor fi plătite integral și la timp!

0
240

În RM, cât şi în raionul Soroca se vehiculează temerea că pensiile, salariile, indemnizaţiile nu se vor achita la timp. Blocul ACUM Soroca aduce la cunoştinţa cetăţenilor că informaţia este falsă. La aceste întrebări dureroase pentru cetăţeni vă prezintă un răspuns concret ministra Finanţelor Natalia Gavriliţă.

  • 1. Salariile vor fi plătite integral si la timp!
  • 2. Ce am moștenit de la fosta guvernare? Un buget cu un deficit mai mare decât cel planificat. În special, costurile reale ale legii salarizării, pregătită bine în Ministerul Finanțelor, dar schilodită în Parlamentul precedent pentru manipulări electorale, sunt cu peste 1 miliard de lei mai mari decât cele planificate.
  • 3. Însă noi am reușit să deblocăm asistența străină, care va acoperi această gaură, moștenită de la fosta guvernare.
  • 4. Pe lângă asistența străină, pentru a rectifica bugetul, în acordul FMI am inclus măsuri precum interzicerea magazinelor Duty Free care nu activează conform regulilor internaționale, impozitarea jocurilor de noroc, mărirea accizelor la țigări, comercializarea produselor petroliere fără achitarea taxelor. Bineînțeles, ne angajăm în continuare să facem o investigare internațională pentru a recupera activele din furtul miliardului (iar vinovații vor fi pedepsiți de către organele responsabile).
  • 5. Parlamentul va vota bugetul în prima lectură până la sfârșitul lunii iulie, iar în a doua lectură într-o sesiune la mijlocul lui august.
    Cele două principii care îmi guvernează activitatea la Ministerul Finanțelor sunt: acțiunea în folosul cetățenilor și eficiența financiară.

Biroul de presă Blocul ACUM Soroca

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.