Proiectul „Tinerii pot lupta împotriva corupției!” este în plină desfășurare, în raionul Soroca

0
32

Peste 200 de tineri sunt informați și documentați despre conceptul de opunere a rezistenței fenomenului corupției datorită participării la „Lecțiile Anticorupție” desfășurate pe parcursul lunii martie. Participanții au aflat cum se manifestă corupția, cine este responsabil de prevenirea și combaterea ei, precum și care sunt consecințele și costurile sociale ale acestui fenomen.

„Participanții au beneficiat de abordarea propusă și aplicată de instruire care a corespuns cu așteptările lor, în cadrul orei informative a fost propusă faza incipientă de instruire, cu prezentarea exemplelor practice, legislative, informațiile propuse au produs schimbări de ordin atitudinal. Un rol important în prevenirea corupției aparține societății civile și mass-media, prin dezvăluirea naturii antisociale a actelor de corupție, impactului disfuncțional asupra întregului sistem statal, precum și promovarea măsurilor, practicilor eficiente de combatere, de educare a populației în spiritul toleranței „0” față de corupție. Educația tinerilor reprezintă o premisă necesară pentru a promova valori precum integritatea, transparența, obiectivitatea.” a menționat Diana Tănas, formatarea Lecțiilor Anticorupție.

AO CRT DACIA este una din cele 16 organizații din Regiunea de Dezvoltare Nord care a obținut finanțare pentru a contribui la creșterea gradului de conștientizare a cetățenilor și consolidarea societății civile de la nivel local în vederea prevenirii și combaterii corupției.

Prin implementarea proiectului „TINERII-pot lupta împotriva corupției!” ne propunem să contribuim la creșterea gradului de conștientizare a cetățenilor din regiunea de Nord a Republicii Moldova, în special în rândul tinerilor, referitor la importanța implicării lor în activități de prevenire și luptă împotriva corupției.

Astfel, în următoarele 8 luni vom continua să oferim noi oportunități comunitare destinate tinerilor din raionul Soroca în domeniul prevenirii corupției, având la bază instrumente mai eficiente de interacțiune a acestora cu instituțiile din domeniul justiției și din alte domenii. La fel, în luna iulie 2023 va fi organizată o Școală intensivă pentru 50 de tineri din raionul Soroca care vor căpăta un bagaj mai amplu de informații despre rolul tinerilor în prevenirea corupției. Aceștia vor înțelege care este rolul lor  referitor la importanța implicării în activități de prevenire și luptă împotriva corupției.

Babici Stela, manageră de proiect: „Tinerii din Republica Moldova pot și vor să lupte pentru o lume mai justă, înțeleg de ce corupția le fură viitorul, de ce corupția îi privează de șanse egale și de competiția corectă și mai ales de ce este necesar un angajament anticorupție din partea lor.

Prin acest prim proiect, dedicat tinerilor, Centrul DACIA se angajează să se implice, să educe și să susțină tinerii să acționeze pentru un climat de integritate care să permită dezvoltarea individuală a acestor viitori lideri. Considerăm aceste scopuri o investiție esențială în stoparea corupției și suntem conștienți că schimbarea pe termen lung trebuie să vină de la tineri.”

Inițiativa este derulată în cadrul proiectului „Consolidarea Statului de Drept și a Mecanismelor Anticorupție în Republica Moldova” cofinanțat de Uniunea Europeană și Ministerul Federal German pentru Cooperare Economică și Dezvoltare (BMZ) și implementat de Agenția de Cooperare Internațională a Germaniei (GIZ).

Partener al proiectului în regiunea de Nord este A.O. ”Pro Cooperare Regională”. La nivel local inițiativa ”TINERII-pot lupta împotriva corupției!” în raionul Soroca este implementată de AO Centrul de Resurse pentru Tineret DACIA.

  • ETICHETE
  • VC
Articolul precedentPână la finele acestui an, în municipiul Soroca va fi finalizat proiectul de reabilitare a Muzeului de Istorie și Etnografie
Articolul următorSondaj: Sunteți de acord să luați spre adopție un animal fără stăpân ?
fondat la 3.11.1998, înregistrat la Camera Înregistrărilor de Stat, membru al Asociaţiei Presei Independente afiliate WAN (Organizaţiei Internaţionale a Ziarelor) din anul 1999, este primul ziar din câmpia Sorocii, care este inclus în Catalogul ÎS "Poşta Moldovei", apare în limba română

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.