Producătorii de mere rămân cu marfa depozitată în frigidere / VIDEO

0
92

Astăzi, la Consiliul Raional Soroca a avut loc un briefing de presă, organizat de către vicepreședintele raionului Soroca Iurie Tănase. Problema care a fost pusă în discuție este legată de rezolvarea problemei ce ține de producătorii de mere care au marfă depozitate la frigiderele amplasate în raioanele din nordul Republicii Moldova. 

La 31 martie la Soroca, a avut loc o adunare generală a producătorilor de mere din regiunea nordului, unde au participat reprezentanți din cinci raioane. Atunci a fost aprobată o declarație prin care producătorii au sprijinit declarația primită la 15 martie de către producătorii de mere din Soroca și au susținut faptul ca Guvernul să găsească posibilități pentru a le compensa pierderile de mere care v-or merge la procesare și ca aceștia cel puțin să poată să-și acopere măcar sine-costul producției.

La acea adunare, producătorii au cerut de la Parlament și Guvern să găsească posibilități, inclusiv prin intermediul partenerilor europeni să compenseze pierderile respective în cazul în care vor fi nevoiți să le dea la suc și au cerut ca acest lucru să fie realizat pe parcurs a șapte zile.

„Luni, la ora 11, la Soroca, în incinta Consiliului Raional va avea loc o conferință de presă cu prezența fizică a reprezentaților comitetului respectiv, la care sunt invitați și vicepreședinții sau șefii secțiilor agricole din raioanele respective, la care membrii comitetului își vor expune atitudinea legată de situația creată. Sperăm foarte mult ca luni autoritățile să recepționeze această informație și urmează sa ne așezăm la masă rotundă și să negociem, fiindcă atât producătorii, cât și economia republicii și consumatorii vor avea de suferit în urma acestor pierderi”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.