Predarea șahului va fi introdusă ca oră opțională, din clasele primare

0
35

 Printre orele opționale care se învață în clasele primare va fi introdusă și predarea șahului, transmite MOLDPRES. Ministrul Educației, Culturii și Cercetării, Lilia Pogolșa și secretarul de stat în domeniul tineretului și sportului, Ivan Gheorghiu au avut luni o întrevedere cu secretarul general al Federației de Șah al Republicii Moldova, Valeriu Coadă și managerul relații internaționale a Federației de Șah Sergiu Bargan.

Principalele subiecte abordate în cadrul întrevederii au vizat elaborarea programului de predare a șahului în învățământul primar din contul orelor opționale ale clasei I-a; formarea cadrelor didactice care vor preda disciplina opțională Șah elevilor din clasa I; realizarea proiectelor de amenajare și dotare cu echipament necesar a sălilor specializate pentru predarea orelor de șah în instituțiile de învățământ general; implicarea activă a elevilor în campionatele și turneele de șah, și altele.

Lilia Pogolșa a declarat că Ministerul Educației, Culturii și Cercetării este deschis pentru susținerea și promovarea șahului printre tineri, deoarece acest sport dezvoltă memoria, gândirea logică, observația, analiza, îmbunătățește concentrarea și promovează imaginația și creativitatea.

În context, participanții la discuții au vorbit despre necesitatea elaborării curriculumului la disciplina opționale Șah pentru clasa I și organizarea seminarelor și cursurilor de formare continuă a cadrelor didactice. La final, părțile au convenit asupra intensificării relațiilor de colaborare în vederea susținerii studierii  șahului în instituțiile de învățământ primar.


Articolul precedentLa Soroca a luat sfârșit campania “Papucei pentru cei fără de ei” / VIDEO
Articolul următorReducerea vârstei de pensionare, votată de Parlament, ar putea duce la falimentarea sistemului de pensii
fondat la 3.11.1998, înregistrat la Camera Înregistrărilor de Stat, membru al Asociaţiei Presei Independente afiliate WAN (Organizaţiei Internaţionale a Ziarelor) din anul 1999, este primul ziar din câmpia Sorocii, care este inclus în Catalogul ÎS "Poşta Moldovei", apare în limba română

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.