Politicienii ruși despre declanșarea unei ofensive mari în Ucraina – unii zid „DA, iar alții – „BA”

0
163

Politicienii de la Moscova au opinii divergente în ce priveşte declanşarea unei mari ofensive de iarnă în Ucraina, a afirmat marţi un înalt responsabil american, sub acoperirea anonimatului, scrie moldpres.md

Un oficial american a spus că „crede că suntem în prezenţa unor puncte de vedere divergente”… „În mod clar, sunt unii care, cred, îndeamnă la continuarea ofensivei în Ucraina. Sunt alţii care au întrebări reale în ce priveşte capacitatea Rusiei de a o face”, a semnalat politicianul american.

Potrivit Kremlinului, preşedintele rus Vladimir Putin urmează să fixeze obiectivele armatei pentru 2023, într-o reuniune cu înalţi responsabili militari miercuri.

Washingtonul ‘îşi va ajusta şi adapta rapid’ obiectivele dacă va fi decisă o astfel de ofensivă, a afirmat responsabilul american. „Ceea ce facem noi, ceea ce vom continua să facem este să ne asigurăm că ucrainenii au mijloacele de a se apăra eficace în faţa agresiunii ruse’, a reiterat politicianul american. Ucrainenii nu arată niciun semn că vor ‘să încetinească şi cred că ruşii trebuie să ţină cont de aceasta în calculele lor’, a mai spus responsabilul citat.

Moscova a înregistrat în ultimele luni importante eşecuri militare care au obligat-o să se retragă din regiunea Harkov şi din oraşul Herson.

Șeful statului rus a admis marţi că situaţia este ‘extrem de dificilă’ în cele patru regiuni din sudul şi estul Ucrainei a căror anexare o revendică Moscova, fără însă a le fi cucerit total.

Din luna octombrie, Rusia a optat pentru bombardamente masive contra infrastructurilor ucrainene, ce cauzează cu regularitate întreruperi în alimentarea cu energie şi apă. (FOTO:  twitter.com)


  • ETICHETE
  • VC
Articolul precedentVeste tristă pentru amatorii de artificii – comercializarea și utilizarea articolelor pirotehnice este interzisă
Articolul următorAstăzi, la ora 23:38, va începe iarna astronomică – până acum au fost doar „probe”
fondat la 3.11.1998, înregistrat la Camera Înregistrărilor de Stat, membru al Asociaţiei Presei Independente afiliate WAN (Organizaţiei Internaţionale a Ziarelor) din anul 1999, este primul ziar din câmpia Sorocii, care este inclus în Catalogul ÎS "Poşta Moldovei", apare în limba română

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.