Ploile abundente au cauzat prejudicii esențiale vecinilor noștri din raionul Florești

0
56

Ploile abundente au cauzat prejudicii în mai multe gospodării din nordul țării. Angajații Inspectoratului General pentru Situații de Urgență au intervenit pentru pomparea apei în localitatea Hincăuți, raionul Edineț, și în două localități din Florești, comunică MOLDPRES.

Potrivit datelor Inspectoratului General pentru Situații de Urgență, în urma precipitațiilor abundente, de ajutorul pompierilor a fost nevoie în localitatea Hincăuți, raionul Edineț. Salvatorii au avut misiunea de a pompa apa care s-a scurs într-o gospodărie și risca să inunde casa. Un alt caz în care a fost necesară implicarea pompierilor a avut loc în localitatea Băhrinești, raionul Florești, după ce precipitațiile abundente au inundat o parte din subsolul gimnaziului.

Intervenția angajaților Inspectoratului a fost solicitată și în localitatea Prajila, raionul Florești, după ce ploaia a intrat în beciul unei gospodării. Situația este în continuare monitorizată de angajații subdiviziunilor teritoriale.

Conform Serviciului Hidrometeorologic de Stat, pe 19 mai, se prevăd precipitații și intensificări ale vântului din nord-vest în rafale de până la 15-20 m/s.

foto: IGSU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.