Planta care te scapă de țânțari și muște. Trebuie să o așezi la geamuri

0
2840

Muștele și țânțarii se înmulțesc vara și devin un adevărat coșmar în case. În încercarea de a ține aceste insecte la distanță, ajungem să cumpărăm tot felul de produse chimice din comerț și stăm cu geamurile închise cât mai mult, neputând să ne bucurăm de aerul plăcut de afară.

O singură plantă te poate scăpa de această grijă. Tot ce trebuie să faci este să o așezi la geamuri și vei vedea că nu vei mai avea probleme cu țânțarii și muștele.

Este vorba despre busuioc, originar din India. Acestă plantă aromatică este cunoscută în întreaga lume. Pe lângă respingerea muștelor și țânțarilor, are o multitudine de utilizări. Este un condiment excelent pentru supă și paste. De asemenea, se spune că atrage energie pozitivă. La aceasta trebuie să adăugăm că oferă o gamă largă de beneficii pentru sănătate: favorizează digestia, relaxează mușchii, întărește părul etc.

Cum se îngrijește

Busuiocul are nevoie de multă lumină pentru a crește, însă expunerea directă la razele soarelui îi poate distruge frunzele.

Cheia pentru dezvoltarea ei sănătoasă este un sol mereu umed. Atenție, umed, nu îmbibat cu apă! Este important ca ghiveciul în care este pus să aibă câteva găuri în fundul vasului, pentru scurgerea lichidului în exces.

Momentul ideal pentru a-l crește este primăvara devreme. Solul trebuie să fie fertil, aerat și umed. Plantați mai multe semințe în ghiveci, lăsând spațiu între ele și așteptați să apară primii lăstari.

sursa: playtech.ro

  • ETICHETE
  • EC
Articolul precedentDe ce să pui un pantof în seiful din camera de hotel. Secretul stewardeselor în călătorii
Articolul următorSănătate: medicul pediatru Tamara Grebănos, despre boala diareică acută – de la A la Z

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.