Petiția – metoda prin care tinerii din Bălți vor sesiza autoritățile despre problemele importante, în opinia lor

0
61
Foto simbol: pixabay.com

Tinerii din municipiul Bălți continuă să învețe și să aplice noile cunoștințe despre activismul civic pentru binele comunității lor. După ce au participat la o serie de instruiri în cadrul proiectului “Anticafeneaua din Bălți — spațiul participativ pentru tineri”  și au identificat mai multe probleme în municipiul Bălți, activiștii au creat o hartă cu localizarea acestora.

Lunile ianuarie și februarie pentru grupul de tineri-participanți la cursul de formare din cadrul proiectului ”Anticafeneaua din Bălți – spațiu participativ pentru tineri” au creat oportunitatea de a se forma ca activiști și de a comunica cu formatori de talie națională, informează Asociația Obștească “Centrul de Instruire și Dezvoltare ANIMA”.

Bunăoară, în luna februarie, mai mulți tineri activi au participat la atelierul de instruire „Transparența decizională. Participarea tinerilor în luarea deciziilor comunitare. Petiția – metodă de implicare civică”, informează organizatorii. 

În rezultatul tuturor activităților desfășurate până în prezent, a fost creată o hartă a comunității cu probleme identificate. Totodată, tinerii activi din municipiu au elaborat  o serie de petiții ce vizează problemele identificate în municipiu, printre care sunt: amenajarea terenurilor de joacă pentru copii, amenajarea unor sectoare de trotuar din urbe etc.

Foto: Facebook, AO ANIMA

“Ultima activitate am lăsat-o pentru perioada de după pandemie. Acum discutăm cu tinerii la distanță. I-am ajutat să definitiveze elaborarea petițiilor, iar când va fi posibilitate tinerii nemijlocit vor merge la APL pentru a le înregistra. Am ales această cale de a activa ca să nu-i supunem riscurilor  pe tineri, în condițiile epidemiei“, a menționat Nonna Mihalcean, director executiv AO CIDP Anima. Tinerii speră că vocile lor vor fi auzite și vor primi și reacțiile așteptate de la autorități, astfel încât problemele semnalate să fie și soluționate.

Amintim că proiectul “Anticafeneaua din Bălți — spațiul participativ pentru tineri” este implementat de Asociația Obștească “Centrul de Instruire și Dezvoltare ANIMA” din municipiul Bălți, care este printre cei 59 de beneficiari ai Programului de granturi din cadrul Proiectului „Dezvoltarea societății civile la nivel local în Republica Moldova”, finanțat de Uniunea Europeană și Fundația Konrad Adenauer.  Scopul proiectului este Dezvoltarea spiritului civic în rândul tinerilor din municipiul Bălți. 

***

Această publicație a fost realizată cu sprijinul financiar al Uniunii Europene. Conținutul său este responsabilitatea exclusivă a proiectului „E timpul să fii activ!” și nu reflectă neapărat punctele de vedere ale Uniunii Europene.


Articolul precedentUn bărbat de 64 ani din raionul Soroca a decedat din cauza COVID-19
Articolul următorVIDEO: “Cetățenii pentru o guvernare activă”

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.