„Pașaportul verde” cu datele despre vaccinare – aproape o realitate

0
111

Comisia Europeană vrea să pună în circulație “pașaportul verde”, un certificat sanitar, înaintea vacanței de vară, pentru a facilita călătoriile în interiorul UE, a declarat duminică Thierry Breton, comisarul european pentru piața internă, relatează MOLDPRES cu referire la DIGI24.

Documentul va conține informațiile posesorului legate de COVID: dacă a fost vaccinat, dacă a trecut prin boală, dacă are test făcut și rezultatul acestuia.

Comisarul european a mai declarat că documentul “va fi în format electronic, sau pe hârtie”, pentru a respecta dorinţa celor care nu “doresc să îşi pună acest lucru pe smartphone-ul lor, acesta este dreptul lor”. Echipat cu un cod QR, gratuit, certificatul va fi în limba fiecărei ţări şi tradus în engleză și “va fi valabil în toate ţările Uniunii Europene”, a mai detaliat Breton.

“Lucrăm pentru ca acest lucru să fie gata înainte de luna iunie” a precizat Thierry Breton, apreciind că este primordial “să se facă totul pentru a proteja sezonul turistic”.

foto: etias.info

Articolul precedentDezbateri după un an de pandemie: cum au gestionat autoritățile sorocene criza? / VIDEO
Articolul următorÎn municipiul Soroca, au fost instalate 13 stații de așteptare a transportului public
fondat la 3.11.1998, înregistrat la Camera Înregistrărilor de Stat, membru al Asociaţiei Presei Independente afiliate WAN (Organizaţiei Internaţionale a Ziarelor) din anul 1999, este primul ziar din câmpia Sorocii, care este inclus în Catalogul ÎS "Poşta Moldovei", apare în limba română

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.