Pandemia și școala: Unu pentru toți, toți pentru unu

0
215

Comisia Națională Extraordinară pentru Sănătate Publică a adoptat mai multe hotărâri care anunță schimbări începând cu toamna acestui an.

Una dintre acestea prevede reluarea procesului educațional de la 1 septembrie în incinta instituțiilor de învățământ, cu condiția că acestea vor respecta instrucțiunile de prevenire a riscurilor de infectare.  Lecțiile se vor desfășura în baza unor reguli stricte la care trebuie să se conformeze toate instituțiile școlare.

Managerii școlilor trebuie să asigure instituția cu cantități suficiente de apă curată, dezinfectanți la intrare și în tot spațiul intern al instituției, precum și mijloacele necesare pentru pentru efectuarea termometriei.

  Dacă la un elev se va confirma COVID-19, atunci toată clasa va fi plasată în autoizolare la domiciliu pentru o perioadă de 14 zile, iar învățământul se va desfășura de la distanță. La fel se va întâmpla și în cazul studenților, care vor relua procesul de studii mai târziu de 1 septembrie.

Articolul precedentZiua Independenței se va sărbători în format restrâns
Articolul următorPicii de la CS „Soroca-Baschet” au primit ceea ce au meritat – Cupa și Medaliile de aur ale campionatului RM!
fondat la 3.11.1998, înregistrat la Camera Înregistrărilor de Stat, membru al Asociaţiei Presei Independente afiliate WAN (Organizaţiei Internaţionale a Ziarelor) din anul 1999, este primul ziar din câmpia Sorocii, care este inclus în Catalogul ÎS "Poşta Moldovei", apare în limba română

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.