Obiectul pe care să nu-l mai folosești niciodată în baie. Are cele mai multe bacterii

0
1294

Specialiștii din domeniul sănătății vorbesc despre obiectul pe care să nu-l mai folosești niciodată în baie. Este foarte probabil să-l utilizezi și tu, chiar zilnic. Ce nu știai despre el este că are cele mai multe bacterii și, cu toate că pare că te ajută să menții impuritățile departe, nu este tocmai recomandat. Iată despre ce este vorba!

Obiectul pe care să nu-l mai folosești niciodată în baie

Vești proaste pentru cei care folosesc burete când fac duș sau baie. Acel scrubber utilizat pentru a te spuma face mai mult rău decât bine. Nu, nu este o glumă. Medicii dermatologi recomandă să scapi de el cât mai rapid, fiindcă este plin de bacterii. Nu te păcăli spunându-ți că elimini murdăria și celulele moarte de pe corp. Toate rămân „blocate” în materialul buretelui.

„Este un lucru din categoria ce nu folosește niciodată un dermatolog. Bureții și bacteriile merg mână în mână. Pe lângă faptul că ajung în multe părți ale corpului, probabil și intime, atunci când le folosim, în timp se acumulează și se înmulțesc microrganisme. Mai ales dacă rămân lângă cadă, un loc umed și călduț.

Dar dacă vrei neapărat să-l folosești, doar o dată, de două ori pe săptămână și îl lași să se usuce la aer. Trebuie spălat ca burețelul de make-up după utilizare. Sună cam complicat, nu? Deci, tot mâinile sunt sfinte”, a explicat medicul rezident stomatolog Georgiana Gheba, într-un videoclip publicat pe pagina sa de Instagram.

Specialiștii din domeniul sănătății au realizat, de-a lungul timpului, numeroase cercetări care arată că buretele de baie poate transmite bacterii ce pot provoca infecții serioase la nivelul pielii. Persoanelor care au un sistem imunitar slab li se recomandă să nu îl folosească, potrivit Journal of Clinical Microbiology.

Cu ce să înlocuiești buretele de baie când te speli pe corp

Un mediu cald și umed este un paradis pentru microbi. Specialiștii recomandă să te speli pe corp cu mâinile, în loc să folosești bureți. Dacă sunt spălate corespunzător înainte de a-ți spuma corpul, nu te expui la riscuri atât de serioase precum dacă ai folosi burete de baie.

Pentru rezultate bune, este indicat să te speli folosind un produs de curățare exfoliant. În acest fel, te asiguri că îndepărtezi toate celulele moarte ale pielii și îți cureți corespunzător corpul, spun specialiștii din domeniul sănătății. Dacă insiști să folosești un instrument care să te ajute în acest sens, este bine să optezi pentru o perie de duș.

Peria de duș cu peri moi, de lungime medie, este o opțiune mai bună decât buretele de baie, fiindcă poate fi curățată mult mai ușor. În general, este bine să o dezinfectezi cu peroxid de hidrogen și alcool. Trebuie să te asiguri, de asemenea, că nu o lași la uscat într-un mediu umed și/sau neventilat.

sursa: playtech.ro


  • ETICHETE
  • EC
Articolul precedentLa Gimnaziul “Dumitru Matcovschi” din Soroca au fost instalate două plăci în memoria eroilor Igor Mînăscurtă și Iurie Levandovschi / VIDEO
Articolul următorElevii și profesorii din Rublenița au “dat examen” la protecția în timpul cutremurelor
fondat la 3.11.1998, înregistrat la Camera Înregistrărilor de Stat, membru al Asociaţiei Presei Independente afiliate WAN (Organizaţiei Internaţionale a Ziarelor) din anul 1999, este primul ziar din câmpia Sorocii, care este inclus în Catalogul ÎS "Poşta Moldovei", apare în limba română

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.