Obiectul din baie pe care trebuie să-l arunci mai repede decât credeai. Este plin de bacterii

0
600

În ultimii ani, ideea de confort în casă s-a schimbat complet. Avem câte un dispozitiv pentru aproape toate sarcinile gospodărești – mașină de spălat rufe și vase, aspirator automat și lista poate continua. Cu toate că multe dintre ele ne fac viața mai ușoară, nu trebuie să uităm că au nevoie de o atenție specială. În caz contrar, pot face mai mult rău decât bine.

Care este obiectul din baie pe care trebuie să-l arunci mai repede decât credeai

De la dispozitive ce folosesc cele mai noi tehnologii, până la obiecte banale, lista accesoriilor ce ne fac viața mai ușoară când suntem acasă este destul de lungă. Avem aspiratoare care se plimbă singure prin toate colțurile casei, uscător de rufe, mașină de spălat vasele, aparat ce ne prepară ceașca perfectă de cafea etc.

Lista acestor accesorii extrem de ultile în casă continuă și cu obiecte considerate deja banale, precum perdeaua de la duș, care ne ajută să păstrăm curățenia în baie, filtrul de apă, cuptorul cu microunde, mașina de spălat rufe.

Puțini țin cont, însă, de faptul că și ele au nevoie de o îngrijire specială. Dacă nu sunt curățate sau schimbate la timp, riscă să devină, de fapt, surse de contaminare cu bacterii ce au efecte nedorite asupra sănătății organismului uman.

Recomandările specialiștilor

Un astfel de exemplu este perdeaua de duș. Pentru că nu este confecționată din material textil și nu intră în contact cu murdăria, doar cu apă și spuma de la șampon sau gelul de curățare a corpului, foarte mulți se gândesc că rămâne veșnic impecabilă și că nu trebuie înlocuită.

Din contră, specialiștii ne sfătuiesc să o spălăm la intervale regulate – ideal ar fi o dată pe lună. În cazul în care observi apariția unor pete de mucegai ce nu ies nici la spălare, este momentul să fie aruncată.

Pentru a-i prelungi durata de viață și a evita momentul în care se transformă într-o sursă de microbi, se recomandă să fie montată astfel încât să fie perfect întinsă și să ai grijă să se usuce bine după fiecare duș. Dacă este lăsată strânsă într-o parte, umezeala nu se va scurge și mucegaiul se va forma rapid.

sursa: playtech.ro


  • ETICHETE
  • EC
Articolul precedentDe ce să bei un pahar de apă seara, înainte de culcare. Trucul neștiut care a devenit viral
Articolul următorOleg Rozimovschi: Nimic nu avem de pierdut dacă ne unim cu România! / VIDEO
fondat la 3.11.1998, înregistrat la Camera Înregistrărilor de Stat, membru al Asociaţiei Presei Independente afiliate WAN (Organizaţiei Internaţionale a Ziarelor) din anul 1999, este primul ziar din câmpia Sorocii, care este inclus în Catalogul ÎS "Poşta Moldovei", apare în limba română

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.