O nouă variantă de Covid a făcut prima victimă. Ce este Arcturus

0
227

Primul deces cauzat de XBB.1.16, poreclit „Arcturus”, a fost înregistrat ieri în Thailanda, pe fondul unei creșteri a numărului de cazuri în întreaga lume. Dr. Supakit Sirilak, directorul general al Departamentului de Științe Medicale, a dezvăluit săptămâna aceasta că un bărbat în vârstă a murit din cauza noii variante.

Este o ramificație a tulpinii Omicron, care s-a dovedit deja a fi mai ușoară decât altele care au apărut înaintea ei. Dr. Maria Van Kerkhove, responsabilul tehnic al Organizației Mondiale a Sănătății (OMS) pentru Covid, a declarat că organismul de sănătate a identificat pentru prima dată varianta Arcturus în ianuarie.

Care sunt simptomele

Dr. Maria a adăugat că, deși XBB.1.16 a fost detectat în alte țări, majoritatea secvențelor provin din India, unde a înlocuit alte variante ca tulpină dominantă.
Până în prezent, a fost detectată în alte 20 de țări, inclusiv în Marea Britanie și SUA.
Dar Dr. Vipin Vashishtha – pediatru și fost șef al Comitetului de imunizare al Academiei Indiene de Pediatrie – a declarat că răspândirea Arcturus în India pare să fi adus cu ea un nou simptom care nu a fost prezent în valurile anterioare.
El a spus că experții au observat o creștere a simptomelor care afectează ochii la copii.
Medicul a spus că tratează un număr tot mai mare de sugari cu febră, tuse și simptome de răceală, precum și conjunctivită care provoacă „mâncărimi” și ochi „lipicioși”.
Cu toate acestea, în prezent nu există dovezi concrete care să demonstreze dacă Arcturus determină această nouă gamă de simptome la copii.

  • ETICHETE
  • EC
Articolul precedentMeteo: de Paștele Blajinilor va fi cer noros, dar fără ploi și +12…+19 grade Celsius în termometre
Articolul următorZiua Pământului este sărbătorită anual la data de 22 aprilie în peste 190 de țări din întreaga lume
fondat la 3.11.1998, înregistrat la Camera Înregistrărilor de Stat, membru al Asociaţiei Presei Independente afiliate WAN (Organizaţiei Internaţionale a Ziarelor) din anul 1999, este primul ziar din câmpia Sorocii, care este inclus în Catalogul ÎS "Poşta Moldovei", apare în limba română

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.