O inițiativă a deputatului sorocean, Elena Bodnarenco, ar putea tăia din „elanul” pescarilor

0
810

  Proiectul de lege care prevede majorarea cuantumului despăgubirilor pentru prejudiciul cauzat prin pescuit, comercializare, posesiune şi export ilicit sau prin nimicire a resurselor biologice acvatice în obiectivele acvatice piscicole a fost votat, în prima lectură, de 91 deputați ai parlamentului Republicii Moldova.

  Apropo, inițiativa legislativă a fost înaintată de președinta Comisiei mediu și dezvoltare regională, deputata Fracțiunii parlamentare a Blocului Comuniștilor și Socialiștilor, Elena Bodnarenco. Autoarea proiectului argumentează că scopul acestuia este de a înăspri răspunderea pentru încălcarea legislației de mediu. Deputata invocă faptul că peștii prinși prin pescuit ilegal, inclusiv  speciile rare din Cartea Roșie, în permanență pot fi găsite pe piețele municipale.

Despăgubirile care urmează să fie achitate, pentru fiecare exemplar, indiferent de mărimea acestuia variază între 1500 și 15 000 de lei. Vă reamintim că, în prezent, despăgubirile pentru prejudiciul cauzat resurselor biologice acvatice variază de la 50 până la 5000 de lei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.