O barcă făcută din ciocolată, testată pe apă. Cum arată ambarcațiunea inedită

0
58

Peste 40 de cofetari, bucătari și constructori de bărci au colaborat la topirea ciocolatei și la crearea matriței pentru această barcă. Construirea acesteia a început pe 17 aprilie. O înregistrare video a procesului arată momentul în care ciocolata a fost separată de lemn – într-o singură bucată – de către ciocolatierii de la cofetăria Gozoa și constructorii de nave de la fabrica Albaola.

Doi bucătari patiseri voluntari au încercat pentru prima dată vasul. Nu era clar dacă acesta va pluti și exista o îngrijorare referitoare la modul în care va reacționa ciocolata cu apa sărată. Însă, în imaginile de la lansarea ce a avut loc joi, 1 iunie, apare o mulțime care aplauda cu entuziasm, în timp ce vâslașii au făcut un tur al portului fără să observe vreo problemă cu barca de ciocolată.

Cum a fost făcută barca

Potrivit cofetarului Lorena Gomez, președinte al Gozoa, unul dintre promotorii proiectului, chila, partea superioară și scaunele bărcii sunt din lemn, dar restul, precum și baza, sunt din ciocolată.

Ambarcațiunea a fost lansată, joi, la puțin timp după ora 14.00, după o recepție cu Xabier Agote, președintele Albaola, și Lorena Gomez.

Aceasta nu este prima barcă ce a fost făcută din ciocolată. În septembrie 2010, o altă astfel de ambarcațiune de 3,5 metri, fabricată de un ciocolatier francez, Georges Larnicol, a fost lansată pe apă în portul Concarneau, în vestul Franței.

Această barcă, cu greutatea de 1,2 tone, a fost construită în atelierul lui Larnicol, din ciocolată, cu excepția cadrului, care a fost făcut din zahăr. Ambarcațiunea a fost concepută cu două locuri pentru doi pasageri, cu pânze, dar și cu motor. Reușind să o construiască, Larnicol a câștigat un pariu.

 

 

  • ETICHETE
  • EC
Articolul precedentCum protejăm copilul de căpușe? Iată ce greșeli fac părinții potrivit unui medic pediatru
Articolul următorTrucul cu o banană care te ajută să ai trandafiri înfloriţi până la toamnă
fondat la 3.11.1998, înregistrat la Camera Înregistrărilor de Stat, membru al Asociaţiei Presei Independente afiliate WAN (Organizaţiei Internaţionale a Ziarelor) din anul 1999, este primul ziar din câmpia Sorocii, care este inclus în Catalogul ÎS "Poşta Moldovei", apare în limba română

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.