Nu a mai fost ca în aeroporturi – gările auto revin în gestiunea statului

0
634
   Guvernul Republicii Moldova, prin intermediul Comisiei de monitorizare, a decis să rezilieze Contractul de parteneriat public-privat de modernizare a autogărilor. Astfel, Gările Auto au revenit în gestiunea statului. 
   Motivul? Lipsa garanției de bună execuție și neîndeplinirea planului de investiții asumat. Or, Contractul de concesiune a autogărilor  semnat pe 17 decembrie 2018 cu SRL Gările Auto Moderne, pe un termen de 25 de ani, prevedea că partenerul privat va moderniza 30 de autogări, inclusiv Gara Auto din Soroca, timp de trei ani. În luna mai, antreprenorul a fost notificat să remedieze situația în termen de 90 zile, lucru care nu a avut loc.
Conform contractului, partenerul privat s-a obligat să modernizeze 30 de gări și stații auto, iar aceste lucrări nu vor depăși trei ani.
  Apropo, într-un interviu, administratorul campaniei „Gările Auto Moderne”, careavea un contract de parteneriat public-privat cu Agenţia Proprietăţii Publice  pentru administrarea a 30 de gări auto din ţară în următorii 25 de ani spunea că „… vor fi modernizate peroanele pentru venirea/plecarea autobuselor, va fi înnoită toată infrastructura gărilor, vor apărea panouri informaţionale electronice, cu indicarea timpului de venire şi plecare etc. Va fi ca în aeroporturi”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.