Moment simbolic: salariul mediu în Republica Moldova este mai mare decât în Rusia: 681 de $ de față de 670 de $

0
77

Pentru prima dată, salariul mediu din Republica Moldova l-a depășit pe cel din Federația Rusă, scrie stiri.md. Declarația a fost făcută de deputatul PAS, Radu Marian, pe pagina sa de Facebook.

 „Nu pretind că totul e roz în economia Republicii Moldova, avem în continuare provocări enorme și multe probleme de rezolvat, dar trăim un moment simbolic”, a scris Radu Marian. 

Acesta menționează că, conform datelor Biroului Național de Statistică, salariul mediu în Moldova în luna iulie 2023 a constituit 12.176 lei, adică 681 dolari.

Conform datelor credibile disponibile public, salariul mediu în Federația Rusă în iulie 2023 a fost de 670 de dolari. „Evident că noi trebuie să tindem spre țările dezvoltate, dar cred că e o statistică simbolică pentru cei care încă mai cred că Republica Moldova trebuie să se integreze cu lumea rusească a sărăciei și războiului”, a mai notat deputatul PAS.

Articolul precedentFC Visoca: 500 de lei amendă – acesta este costul celor patru cartonașe galbene
Articolul următorEvenimentul „Soroca Forum 2030”
fondat la 3.11.1998, înregistrat la Camera Înregistrărilor de Stat, membru al Asociaţiei Presei Independente afiliate WAN (Organizaţiei Internaţionale a Ziarelor) din anul 1999, este primul ziar din câmpia Sorocii, care este inclus în Catalogul ÎS "Poşta Moldovei", apare în limba română

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.