Moldovenii îl vor președinte pe…Vlad Țepeș. Putin ocupă „doar” locul V

0
145

Președintele Asociației Sociologilor și Demografilor, Victor Mocanu, a prezentat de curând rezultatele celei mai recente cercetări sociologice, efectuate cu câteva săptămâni înainte de alegerile prezidențiale din Republica Moldova, care au fost anunțate pentru data de 1 noiembrie. 

 Sociologul a spus că de data aceasta, la întrebarea “Care personaj istoric, artistic legendar ați dori să devină președinte al republicii Moldova?”, cei mai mulți dintre chestionați au optat pentru Vlad Țepeș, iar Ștefan cel Mare, care conducea detașat în sondajele anterioare, s-a plasat doar pe locul doi 21,3 la sută față de 20,7 la sută. Locul al III-lea a fost ocupat de un alt domnitor român – Alexandru Lăpușneanu.

   Semnificativ este și faptul că preferatul moldovenilor nostalgici, Vladimir Putin, de data aceasta se situează doar pe poziția a V-a, fiind devansat și de…Grigore Kotovscki. În primii 11 și-a mai găsit locul și Dimitrie Cantemir – 7,9%, Iosif Stalin – 6,6%, Alexandru cel Bun – 5,1%, Mihai Viteazu – 4,2%, Petru I – 3,3% Mihai Eminescu – 2,9%.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Articolul precedentOraşul Soroca în fotografii mai vechi de un secol / Galerie foto
Articolul următorSecția Consulară a Ambasadei României își reia activitatea gradual
fondat la 3.11.1998, înregistrat la Camera Înregistrărilor de Stat, membru al Asociaţiei Presei Independente afiliate WAN (Organizaţiei Internaţionale a Ziarelor) din anul 1999, este primul ziar din câmpia Sorocii, care este inclus în Catalogul ÎS "Poşta Moldovei", apare în limba română

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.