Mișcarea „No Mow May”: Gospodarii sunt îndemnați să nu cosească iarba în luna mai

0
139

  Asociația Consumatorilor și Producătorilor Eco și Artizanali a lansat un mesaj către cetățeni să nu cosească gazonul pe parcursul lunii mai. Mișcarea „No Mow May” („Mai fără cosit”) este o campanie de promovare a florei sălbatice pe gazon. Scopul mișcării este de a ajuta natura să prospere în curțile blocurilor, în ogrăzile private, nu doar pe câmpii.

Îndemnul este ca oamenii să lase cel puțin o porțiune de gazon, de grădină sau câmp necosită, oferind, astfel, o adevărată sărbătoare pentru albine, fluturi și gâzele înfometate de nectar. Cel mai bun moment pentru a lăsa să crească este între aprilie și iunie – o perioadă intensă de înflorire a plantelor.

Nu trebuie să lăsați întreaga grădină să crească sălbatică – lăsând doar câteva porțiuni pe margini, ele pot beneficia de o gamă largă de insecte, oferindu-le un loc pentru a se ascunde și a reproduce, susținând următoarea generație”, îndeamnă membrii asociației.

   Republica Moldova a pierdut aproape 97% din pajiștile bogate în flori din anii 1970 și odată cu ele a dispărut și hrana vitală polenizatorilor, cum ar fi albinele și fluturii. Un gazon sănătos, cu iarbă lungă și flori spontane, aduce beneficii faunei sălbatice, reduce poluarea și poate chiar bloca carbonul sub pământ.

Împreună cu gospodarii și grădinarii amatori, campaniei „No Mow May” se alătură agricultorii care practică agroecologia și se îngrijesc de biodiversitatea din jurul nostru.

Cei care vor transmite pe pagina asociației imagini cu grădini și gazoane necosite, vor putea participa la o tombolă cu premii, care va avea loc la piața EcoLocal.

SURSA: ecopresa.md

Articolul precedentPUBLICITATE: “Prelungește viața hainelor tale la atelierul nou deschis în cartierul Soroca Nouă!”/VIDEO
Articolul următorMETEO: Serviciul Hidrometeorologic de Stat a anunțat Cod galben de înghețuri
fondat la 3.11.1998, înregistrat la Camera Înregistrărilor de Stat, membru al Asociaţiei Presei Independente afiliate WAN (Organizaţiei Internaţionale a Ziarelor) din anul 1999, este primul ziar din câmpia Sorocii, care este inclus în Catalogul ÎS "Poşta Moldovei", apare în limba română

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.