Mii de elevi din Republica Moldova vor avea ore de nutriție, dar nu se știe dacă și cei din Soroca

0
62

Peste 4.300 de elevi ai claselor I din 88 de instituții de învățământ din Republica Moldova vor avea ore de nutriție. Această inițiativă vine din partea Organizației Mondiale a Sănătății privind supravegherea obezității în copilărie. 

  12 echipe de specialiști din cadrul Agenției Naționale pentru Sănătate Publică și al USMF “Nicolae Testemițanu” vor merge în școli pentru a aprecia dezvoltarea fizică a copiilor. De asemenea, vor preda ore de nutriție în cadrul cărora copiii vor avea oportunitatea să învețe despre principiile alimentației echilibrate, ale activității fizice și ale hidratării corespunzătoare.

  Am discutat cu Natalia Bucicovscaia, șefa Direcției Învățământ Soroca, pentru a afla informații cum este implementat acest proiect în raionul Soroca. „La moment nu dețin nici-o informație. Nu am primit nici-o circulară de la Minister”.

Nutriția adecvată joacă un rol esențial în menținerea sănătății și bunăstării copiilor. Școlile joacă un rol important în promovarea unei alimentații sănătoase și în educarea copiilor cu privire la nutriție. Iată câteva dintre beneficiile nutriției în școli: creșterea performanțelor școlare, combaterea obezității,, îmbunătățirea sănătății generale, educație alimentară și promovarea unui mediu școlar sănătos.

 


  • ETICHETE
  • EC
Articolul precedentPeste 275 de incendii de vegetație au stins pompierii soroceni timp de un an: cum le putem preveni?
Articolul următorMituri demontate despre războiul Rusiei împotriva Ucrainei

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.