Mii de elevi din întreaga țară își vor dezvolta abilitățile în IT și robotică

0
61

Un număr de 45 de instituții de învățământ din Republica Moldova, dintre care 26 din mediul rural, au fost dotate cu seturi de robotică educațională din partea USAID, Suediei și UK Aid, informează MOLDPRES.

Ceremonia de transmitere a seturilor de robotică a avut loc miercuri, la Centrul Național de Inovații Digitale în Educație “Clasa Viitorului” din cadrul Universității Pedagogice de Stat “Ion Creangă”, în prezența mai multor oficiali.

Prezent la eveniment, ministrul Educației, Culturii și Cercetării, Corneliu Popovici a declarat că extinderea acestui proiect va permite de a oferi suportul necesar pentru integrarea metodelor inovative de studiu în toate școlile din Republica Moldova.

Dotarea școlilor cu seturi de robotică educațională face parte din programul derulat de Proiectul de Competitivitate din Moldova finanțat de Statele Unite, Suedia și Marea Britanie. Acest Proiect susține dezvoltarea educației în științe, tehnologie, inginerie și matematică ce crește interesul tinerilor pentru domeniile inginerești.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.