Micuța Liza a fost condusă pe ultimul drum. Alți doi copii, de 7 și 8 ani au fost uciși de rachetele rusești – Cronica războiului din vecinătate

0
503

Pe frontul ucrainean se dau lupte crâncene în continuare – Kievul își dorește reliarea controlului asupra porturilor de la Marea Azov și Marea neagră. Totuși, cap de afiș rămân consecințele atacului cu rachete asupra orașului Vinița, în urma căruia au decedat trei copii.

*Poliția a reținut-o ieri pe Marina Ovsiannikova, jurnalista care a protestat live, într-o emisiune a postului public de televiziune, intrând cu o pancartă în care critica invazia Rusiei în Ucraina și pe președintele Vladimir Putin. Reținerea a avut loc la câteva zile după ce jurnalista a protestat din nou, singură, lângă Kremlin, purtând o pancartă pe care scria „Putin ucigaş”.

*Președintele ucrainean, Volodimir Zelenski, a emis duminică seară decretele prin care i-a eliberat din funcţie pe șeful Serviciului de Securitate de Stat și pe procurorul general al Ucrainei, relatează Reuters. Liderul de la Kiev spune că oficiali din instituţiile conduse de Ivan Bakanov și Irina Venediktova lucrau acum împotriva Ucrainei în teritoriile ocupate de Rusia, ceea ce pune la îndoială calităţile lor de a fi în fruntea a două importante instituţii în timpul războiului.

*În timp ce la posturile ruseşti de stat se neagă vehement că Rusia atacă ţinte civile, rudele şi prietenii micuţei Lisa, din orașul Vinița, au condus-o pe fetiţa de doar 4 ani pe ultimul său drum. În atacul cu rachetă de la Vinița au mai murit doi băieței, de 7 și 8 ani.

*Serviciului de Stat de Urgență al Ucrainei comunică că, în urma atacului cu rachetă de la Vinița 24 de persoane au murit, iar altele 68 sunt spitalizate sau își continuă tratamentul. Au fost avariate sau distruse 55 de case și apartamente, 40 de automobile și 2 tramvaie.

(FOTO: Суспільне)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.