Medicii antrenaţi în lupta cu COVID-19 vor primi două salarii

0
181
FOTOGRAFIE SIMBOL

Personalul medical antrenat în lupta cu COVID-19 vor primi, cel puţin în martie, două salarii. Anunţul a fost făcut de ministrul sănătăţii, Viorica Dumbrăveanu.

„Vreau să menționez, înțelegând faptul că pe prima linie se află personalul medical, Instituțiile medico-sanitare publice strategice, care asigură, în cazul respectiv, tratarea cazurilor suspecte, cazurilor confirmate, vreau să menționez că am eliberat un ordin, vor beneficia de un supliment de 100 de procente la salariu pentru intensitatea care este condiționată de situația epidemică din Republica Moldova”, a spus Viorica Dumbrăveanu, ministrul Sănătății.

Totodată, acum câteva zile, Ministerul Sănătăţii a propus ca şi şoferilor de pe ambulanţe să le fie majorate salariile. Şi salariile lucrătorilor medicali care fac ture de noapte în secţiile pentru copii născuţi prematur ar putea creşte.

Astfel, medicii vor primi cu 350 de lei mai mult pentru o tură, asistentele cu 150, iar infirmierele, cu 60 de lei. Proiectul prevede ca sporurile să fie achitate din bugetele instituţiilor medicale.

SURSA: www.publika.md

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.