MasterClass de Jiu-Jitsu Brazilian organizat în Drochia

0
130

Necesitatea adâncirii și consolidării cunoștințelor într-un domeniu anumit este una indispensabilă. Astfel, sunt organizate diferite metode de predare pentru obținerea acestor cunoștințe, una din ele fiind training-ul. În acest sens, recent, în Clubul Sportiv „Vulturi”, secția Jiu-Jitsu Brazilian(BJJ), a fost organizat un seminar sportiv.

Pe 10 aprilie, curent, noi, luptătorii drochieni, ne-am bucurat de un seminar instructiv și evaluator desfășurat de slovacul Stefan Hupka, deținătorul Centurii Negre la Jiu-Jitsu Brazilian. Profesorul respectiv a avut dorința de a veni în Republica Moldova, mai ales în orașul Drochia.

Alexandr Miroșnic, antrenorul echipei, împreună cu Eduard Caramov, directorul clubului, și, respectiv, Stefan Hupka au organizat un seminar productiv, ce a durat 3 ore, fiind bazat pe perfectarea și înțelegerea unor exerciții deja practicate, dar și pe învățarea tehnicilor noi. Maestrul ne-a apreciat deja abilitățile obținute și ne-a oferit sfaturi utile. La finalul evenimentului, a fost desfășurată atestarea sportivilor. În concordanță cu rezultatele obținute la competițiile recente și cu cunoștințele posedate de-a lungul perioade de practicare a acestui gen de  sport, Stefan a oferit fiecăruia dintre noi centura potrivită.

În BJJ, centura reprezintă nivelul luptătorului. Există 2 categorii de gradație a centurii: până la 16 ani și după 16 ani. Ambele categorii de vârstă încep cu centura albă. Până la 16 ani, drumul de avansare a sportivului este reprezentat astfel: albă, sură, galbenă, portocalie și verde, iar după 16 ani, gradarea urmează în așa mod: albă, albastră, violetă, maro și neagră.

Anatol BERNIC,
corespondent voluntar,
luptător de Jiu-Jitsu Brazilian

Articolul precedentZeama moldovenească ocupă locul 95 în Top 100 cele mai bune supe din lume
Articolul următorIN MEMORIAM GALINA ELISAVENCO
fondat la 3.11.1998, înregistrat la Camera Înregistrărilor de Stat, membru al Asociaţiei Presei Independente afiliate WAN (Organizaţiei Internaţionale a Ziarelor) din anul 1999, este primul ziar din câmpia Sorocii, care este inclus în Catalogul ÎS "Poşta Moldovei", apare în limba română

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.