Mai multe femei din Soroca, decise să se implice în politică

0
181

Campania Națională “Candidează! Fii tu schimbarea!” a ajuns la Soroca. Mai multe femei din raionul nostru, printre care membre ale partidelor politice, profesoare, primare, consiliere, studente, ONG-iste etc., au participat la o dezbatere, desfășurată de AO Clubul Politic al Femeilor 50/50 (CPF).

Campania încurajează femeile din țară să se implice în viața politică și să candideze la următoarele alegeri parlamentare și locale, pentru a spori numărul femeilor la guvernare și a asigura egalitatea de gen. La evenimentul moderat de Ana Bejan și Ludmila Talmazan, lidere CPF Soroca, participantele au aflat mai multe informații despre prezența femeilor în structurile de guvernare din țara noastră, ele fiind în minoritate față de numărul bărbaților. Totodată, femeile au primit sfaturi cum să se manifeste în campania electorală, începând de la lansarea lor în calitate de candidate și pe parcursul întregii campanii electorale; cum să comunice cu alegătorii, cum să se promoveze în mass-media etc.
Experta CPF, Olga Stratulat, a vorbit despre angajamentele asumate de țara noastră, printre care Convenția asupra Eliminării tuturor Formelor de Discriminare față de Femei (CEDAW) și prevederile legislației actuale privind asigurarea cotei de participare a femeilor în procesul electoral.
Silvia Leșan, primară la al patrulea mandat la Schineni, a împărtășit experiența sa de activitate în APL, încurajând participantele să se solidarizeze și să candideze la alegeri. O parte dinte participante s-au declarat decise să candideze la următoarele alegeri locale, altele încă mai reflectează, cert e că toate susțin ideea implicării cât mai active a femeilor în politică.

Dezbaterea a fost organizată în cadrul proiectului ,,Participarea echilibrată în procesul de luare a deciziilor” în cadrul Acordului de cooperare în bază de proiecte cu UN Women, finanțat de Guvernul Suediei și UN Women, în parteneriat cu A.O. Gender-Centru.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.