Mai mult de jumătate dintre deputații nou-aleși sunt la primul mandat de parlamentar

0
47

Potrivit unei informații plasate pe site-ul Parlamentului, 57 de deputați sunt la primul mandat, iar 44 au activat și în legislaturile anterioare. Unul dintre cei mai longevivi parlamentari este democratul Dumitru Diacov, cu o experiență parlamentară de 22 de ani, ales deputat pentru a opta oară din totalul celor zece legislaturi ale Parlamentului. Decanul de vârstă al deputaților este socialistul Eduard Smirnov, care, în acest an, va împlini 80 de ani. El va prezida ședinţa de constituire a Parlamentului nou-ales. Cel mai tânăr deputat este reprezentantul Blocului ACUM Dinu Plîngău, care are 24 de ani și este de profesie jurist. (radiochisinau.md)

Curtea Constituţională a confirmat rezultatele referendumului consultativ

Magistraţii Curţii Constituţionale au confirmat astăzi rezultatele referendumului consultativ din 24 februarie, comunică moldpres.

 Potrivit preşedintelui Curţii Constituţionale, Mihai Poalelungi, înaltul for a confirmat datele prezentate de Comisia Electorală care arată că la plebiscit au participat 1144261 persoane, peste 39,78 % din alegătorii înscrişi în liste, rata necesară pentru validare fiind depăşită. Potrivit datelor confirmate de CCM, la întrebarea „Sunteți pentru reducerea numărului deputaților din Parlament de la 101 la 61?”, 744529 de alegători au votat Pro, iar  266188 – Contra. Pentru cea de-a a doua întrebare „Sunteți pentru ca poporul să poată revoca (demite) deputații din funcție dacă nu își îndeplinesc corespunzător obligațiile lor?” şi-au exprimat opţiunea mai puţini alegători, circa 1143397, dintre care  – 808206 s-au declarat Pro, iar 202497 – Contra.

(moldpres.md)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.