Lobby și advocacy – pentru o guvernanță de mediu durabilă

0
115

În această săptămână mai mulți soroceni au fost invitați de Mișcarea Ecologistă din Moldova la o instruire axată pe guvernarea de mediu cu ajutorul a astfel de instrumente ca advocacy și lobby. Au acceptat provocarea organizatorilor profesori, ONG-iști, elevi și studenți, etc, iar timp de trei ore aceștia au aflat la Centrul de Resurse pentru Tineret „Dacia”, care a găzduit evenimentul, mai multe despre ce înseamnă o guvernanță de mediu durabilă. Printre subiectele abordate au fost: Lobby și advocacy – pentru o guvernanță de mediu durabilă și democratică, prezentat de Elena Scobioală, de la Mișcarea Ecologistă din Moldova; Cum să ne apărăm dreptul la un mediu înconjurător sănătos? Lobby și advocacy – tehnici, metodologie, domenii de aplicare, unde a venit cu argumente Alecu Reniță, președintele Mișcării Ecologiste din Moldova, iar la întrebările Ce este buna guvernare de mediu? au ajutat să găsească răspunsuri Lilia Curchi, redactor-șef coordonator la Revista NATURA și Silvia Ursul, din partea Mișcării Ecologiste din Moldova. Alecu Reniță a prezentat și câteva studii de caz în care s-a vorbit despre activități stopate sau suspendate prin acțiuni de lobby și advocacy din partea societății civile în cazul extragerii nisipului din Nistru, arendării pădurilor și intenției de construcție a șase hidrocentrale pe Nistru în Ucraina. În cadrul atelierului de lucru au fost identificate problemele de mediu cu care se confruntă sorocenii: lipsa stației de epurare, managementului defectuos al gunoiului și necesitatea educației ecologice. Astfel s-a convenit că Mișcarea Ecologistă din Moldova va susține inițiativele locale pentru activism în lupta cu aceste probleme.

Instruirea „Lobby și advocacy – pentru o guvernanță de mediu durabilăˮ a fost organizată de Mișcarea Ecologistă din Moldova, în parteneriat cu Asociația Obștească Eco-Sor și cu Centrul de Resurse pentru Tineret DACIA, cu sprijinul financiar al Ambasadei Statelor Unite în cadrul programului de finanțare „Granturi pentru democraţie”.

Articolul precedentDacă Popovici sau Gaiciuc sunt tehnocrați, atunci chiar LUMEA S-A ÎNTORS CU FUNDUL ÎN SUS
Articolul următorAlți soroceni s-au născut între 13 și 19 noiembrie
Licenţiat în jurnalism și Master în Științe ale Comunicării, Facultatea de Jurnalism şi Ştiinţe ale Comunicării, Universitatea de Stat din Moldova.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.