Livădarii cer o întâlnire cu Natalia Gavrilița, altfel vor ieși la protest și vor bloca drumurile / VIDEO

0
1194
fotografie simbol

Astăzi la Soroca a avut loc o conferință de presă unde livădarii din mai multe raioane din nordul Republicii Moldova și-au spus păsul. Zeci de mii de tone de mere ale producătorilor din nordul Republicii Moldova sunt depozitate în frigidere, în timp ce piețele tradiționale sunt blocate.

Pomicultorii cer compensații de la guvernare, și amenință că în caz că nu vor fi primiți până joi la dialog de Natalia Gavrilița, prim-ministra Republicii Moldova, aceștia vor recurge la proteste cu blocarea drumurilor.

Totodată Anastasia Taburceanu, purtătoarea de cuvânt a Nataliei Gavrilița, ne-a declarat că premiera este dispusă către dialog.

Amintim că acum o lună la Consiliul Raional Soroca a avut loc o ședință cu producătorii și procesatorii de fructe din raionul Soroca. La întrunire s-a discutat despre problemele agricultorilor, și în special s-a menționat că în frigiderele din raionul Soroca sunt peste 11 mii tone de mere, care așa și nu au fost vândute. 

Peste două săptămâni s-au întrunit din nou, deja într-o componență mai numerică.

Articolul precedentUrmele Holocaustului din Soroca / VIDEO
Articolul următorFotografia zilei: Stăpânul cerului
Licenţiat în jurnalism și Master în Științe ale Comunicării, Facultatea de Jurnalism şi Ştiinţe ale Comunicării, Universitatea de Stat din Moldova.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.