Leguma pe care trebuie să o fierbi în apă pentru a scăpa de arsurile de pe oale. Ce trebuie să faci după

0
155

Există multe modalități prin care poți scăpa de arsurile de pe instrumentele folosite la bucătărie. Bicarbonatul de sodiu, oțetul, detergentul de vase, lămâia, tabletele de la mașina de spălat vase, folia de aluminiu – acestea sunt câteva produse, ingrediente sau alimente folosite de gospodine în acest scop.

Toate se folosesc în funcție de materialul și calitatea tigăii sau a oalei afectate de arsură. De exemplu, în cazul celor antiaderente se recomandă folosirea foliei de aluminiu sau a unei metode abrazive de îndepărtare a arsurilor, care poate zgâria cu ușurință vasele din bucătărie.

Ce legumă să pui la fiert în oala cu arsuri, pentru a scăpa de reziduurile persistente

În cazul tigăilor sau a oalelor din fontă se recomandă evitarea înmuierii prelungite a vasului. Fonta poate rugini foarte ușor din cauza apei dure. Cel mai bine în astfel de situații este să folosești bicarbonat de sodiu, oțet sau o tabletă de la mașina de spălat vase.

În materialul de astăzi, îți vom explica cum să scapi de arsurile de pe tigaia sau oala ta cu ajutorul cepei roșii. Practic, tot ce trebuie să faci este să pui leguma la fiert în apă cu oțet, în oala afectată de arsuri. La finalul procesului, vasul de bucătărie va străluci ca nou.

Pașii pe care trebuie să-i urmezi pentru a curăța impecabil vasul de bucătărie

  1. Se taie o ceapă roșie în patru bucăți – poate fi tăiată cu tot cu coajă.
  2. Se pun bucățile de ceapă roșie în oala afectată de arsuri.
  3. Se adaugă în oala arsă 1 cană de oțet alb și 1/4 cană apă.
  4. Se lasă amestecul la fiert timp de 10 minute sau până când arsura începe să se înmoaie.
  5. Se stinge flacăra de la aragaz și se lasă amestecul la stat 15 minute.
  6. Se îndepărtează cu ajutorul unui burete sau a materialului de spălare urmele de arsură.
  7. Se curăță oala, după îndepărtarea arsurilor, cu detergent și se clătește cu apă.

La finalul procesului, oala va străluci ca nouă. Aciditatea naturală a cepei, care va acționa asupra suprafațelor arse împreună cu oțetul, deja acid, va descompune alimentele arse. Ține cont de faptul că orice reziduu din interiorul vasului de bucătărie poate modifica gustul alimentelor pe care le gătești.


  • ETICHETE
  • EC
Articolul precedentFilmul autohton „Omul fără linia vieții” a fost proiectat la Soroca / VIDEO
Articolul următorLocuință eficientizată energetic – economie la factură. De ce e nevoie să-ți eficientizezi casa /VIDEO/
fondat la 3.11.1998, înregistrat la Camera Înregistrărilor de Stat, membru al Asociaţiei Presei Independente afiliate WAN (Organizaţiei Internaţionale a Ziarelor) din anul 1999, este primul ziar din câmpia Sorocii, care este inclus în Catalogul ÎS "Poşta Moldovei", apare în limba română

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.