La careul de ultimul sunet cu gândul la protejarea naturii

0
120

Ministerul Mediului adresează un apel către organizatorii careurilor dedicate Ultimului sunet, dar și magazinelor din diverse rețele comerciale, cu privire la renunțarea utilizării baloanelor cu heliu. Se constată că aceste baloane, deși sunt percepute ca fiind inofensive, sunt de fapt confecționate din materiale care nu se biodegradează, fiind destinate unei singure utilizări.

Ele au capacitatea de a zbura la distanțe considerabile și pot cauza numeroase probleme mediului înconjurător.  Balonul cu heliu, în funcție de materialul din care este confecționat, poate rămâne în aer timp de minim 8-10 ore, în cazul baloanelor din latex, sau chiar săptămâni întregi, în cazul baloanelor din folie. Când se sparg, fragmentele din ele  cad în păduri, râuri, lacuri sau mări. Odată ajunse în mediul înconjurător, baloanele devin deșeuri. Ele pot pune în pericol păsările și animalele, care le pot confunda cu hrană sau pot rămâne prinse în capcane, provocând suferință și chiar asfixiere. Studii efectuate în Australia au dezvăluit că una din cinci păsări marine moare în mod regulat din cauza ingerării unui balon.

Este important să se ia în considerare aceste recomandări și să se ia măsuri pentru a reduce utilizarea baloanelor cu heliu. Iată câteva sugestii: înlocuiți baloanele din latex  cu baloane confecționate din materiale biodegradabile, cum ar fi cele din hârtie. Folosiți și alte forme de decor, cum ar fi panglicile colorate sau florile naturale.

Articolul precedent“Brigada”: la Soroca a fost recreată atmosfera anilor ’90 / GALERIE FOTO
Articolul următorPreședintele raionului Drochia supărat pe conducerea PSRM pleacă la Partidul „Renaștere”

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.